Een dynamisch en passievol stel met hart voor God, jongeren en de samenleving. Dat is hoe wij onszelf zouden omschrijven. Die passie voor God maakt dat wij op zoek zijn gegaan naar Gods wil met ons leven, wat resulteerde in een menselijkerwijs gesproken onzekere weg. Graag willen wij u meer vertellen over hoe wij op zoek zijn gegaan en op welke wijze God in ons leven wil werken.

 

Wij zijn Gert Jan en Else Boels. Trotse ouders van onze twee unieke dochters Manoa en Rhodé, die we in januari 2015 en december 2017 van God mochten ontvangen.  Beide hebben we veel mooie dingen mogen doen in de samenleving.

Gert Jan werkte ruim vijftien jaar bij de Rabobank en was acht mooie jaren actief binnen de lokale gemeenteraad.  Daarnaast deelnemer aan meerdere karakterweekenden van de organisatie 4eMusketier, betrokken bij de organisatie van de KampVuurAvonden in Onstwedde en gek op de jeugd van onze kerk (CGK Onstwedde). Else organiseerde met haar eigen bedrijf christelijke stilteretraites in het Noorden en was docent godsdienst op een middelbare school. Prachtige werkzaamheden, waar we intens van genoten. En toch begon er in 2015 iets te borrelen.

 

Borrelen

Dat borrelen was in eerste instantie wat ongrijpbaar. Een licht gevoel van onrust, van niet genoeg kunnen doen. Toen Gert Jan op 27 december 2015 in het vluchtelingenkamp van Calais was om hulpgoederen te brengen, werd het borrelende gevoel steviger. Want hoe kon het dat hij op het gehele kamp onder de vele vrijwilligers die in dezelfde modder en onder dezelfde erbarmelijke omstandigheden als de vluchtelingen aan het werk waren, geen enkele christen kon ontdekken? Wij kregen steeds duidelijker het idee dat God een andere weg met ons wilde gaan. En toen begon er een proces van onderzoeken, want wat is dan die weg en hoe reëel is dat ‘geborrel’?

Wij zijn in gesprek gegaan met onze predikant, ds. J.P. Rozema. Dankzij hem kwamen wij in gesprek met andere predikanten, zoals ds. M. de Vries en ds. J. van ’t Spijker. Zij waren uitermate goed in staat om ons een spiegel voor te houden en ons te begeleiden in de zoektocht. Bij een bezoek aan het Explore Mission weekend (oriënterend zendingsweekend) viel het een en ander op zijn plaats. De mensen die we daar mochten ontmoeten deelden onze gevoelens, het voelde als thuiskomen. Uiteraard zijn wij ook in gesprek gegaan met meerdere zendingsorganisaties, zoals OMF, OM, WEC en YWAM. Stuk voor stuk prachtige organisaties die elk op unieke wijze aan het werk zijn in Gods Koninkrijk.

 

Vervolgstappen

God maakte ons op prachtige wijze steeds duidelijker welke weg wij mogen gaan. Deuren gingen open, maar sloten zich ook weer. Driemaal op rij hebben wij ’s avonds gesproken over met wie we als volgt contact op zouden nemen. En driemaal op rij hadden wij de volgende ochtend een bericht in de mailbox van die betreffende personen, met de vraag wat ze voor ons konden betekenen. God was én is trouw en liet ons niet ronddobberen, maar heeft ons bij de hand genomen en laten zien welke stappen we moesten zetten.

Duidelijk werd ons dat een gedegen studie nodig is als voorbereiding op vervolgstappen. Vervolgstappen die nu voor ons nog onduidelijk zijn, maar bekend bij onze Hemelse Vader. Banen werden opgezegd en ons huis werd verkocht. In augustus jl. mochten wij gaan wonen en studeren op Bijbelschool Cornerstone in Beugen (NB), waar we ons gaan oriënteren op de volgende stap die we over twee jaar hopen te gaan zetten. Evangelisatie ergens op deze prachtige, maar gebroken aardbol. Graag nemen we u als lezer van het «cursief» Kerkblad voor het Noorden «einde cursief» periodiek mee in het vervolg van onze zoektocht. Wilt u onze nieuwsbrieven lezen? Dit kan op www.familieboels.nl.

 

Gert Jan en Else Boels, Beugen


Commentaar

 • Profetisch geïnspireerd 2019-07-12 17:57:06

  ‘Later dit jaar zal zijn autobiografie verschijnen’, lees ik in een interview met dominee C....

 • Levenseinde 2019-07-05 17:42:37

  Een wat deprimerend opschrift boven dit commentaar? Ja inderdaad, we praten liever niet over...

 • Structuur 2019-06-28 14:16:04

  In mijn hoofd is het vaak chaos: ik denk aan van alles, maar heel veel van wat ik bedenk verdwijnt ook weer....

 • Een sterke God die daar wat aan verandert … 2019-06-21 17:57:04

  Ik ving het op, een paar weken geleden, in een kerkenraadskamer van een gemeente waar ik die...