Onze huiskamer wordt net verbouwd. De grote hoge kasten met de vele boeken gaan er uit. Ik hoop ze nog op Markplaats kwijt te kunnen voor wat de gek ervoor geeft. Waarom die verbouwing? Die hoge kasten misstaan. Zijn uit de tijd. Het moet strakker, leger, ruimer. En bovendien…boeken? Die lees je op je e-reader. Die zitten opgeslagen op je harddisk. Bladen? Via internet kun je ze bijna allemaal met een muisklik binnenhalen. Zelfs het Kerkblad voor het Noorden kun je digitaal lezen! Op elk moment zelfs en overal. Wel jammer natuurlijk van dat nostalgische moment dat ‘tante Pos’ op donderdag of vrijdag hem in de bus gooit en dat je dan gretig graait naar het nieuwe nummer. ( als de hond hem al niet eerder tussen de kaken had). Zie daar, het kerkblad wordt zo geen honderd, zou je denken.

Lees meer: Het blad dat blijft

Hartelijk Dank!

 

In de kerkbladen van 2012 heeft u regelmatig stukjes uit oude kerkbladen kunnen lezen. Al deze stukjes zijn uitgezocht door mevrouw G. van der Laan-de Boer. Zij heeft hiervoor veel oude nummers moeten doorlezen en keuzes moeten maken welke stukjes geschikt waren. Het heeft haar veel tijd gekost, maar ze deed het met plezier. De redactie wil haar heel hartelijk bedanken voor al haar inspanningen. Het was fijn om op deze manier terug te kijken op 60 jaar Kerkblad voor het Noorden.

De redactie

 

 

Lees meer: 60 jaar Kerkblad voor het Noorden

 

Al 18 jaar hebben we een jongerenpagina. In de kerkbladen van 1994 wordt verschillende malen aangekondigd dat er zo’n pagina zal komen. En op 13 januari 1996 is het zover. Speciaal voor de jongeren wordt om de veertien dagen een pagina ingeruimd. De doelgroep is 14 - 18 jaar.( Het lijkt erop alsof de pagina de laatste tijd af en toe ook voor nóg jongeren is bestemd.) In het begin werd de jongerenpagina middenin het kerkblad geplaatst. Vanaf 5 september 1997 keegt Presto een vaste plek op de achterpagina.

 

Lees meer: Presto

Vroeger, voor het graffititijdperk, zag je het soms met krijtletters op muren en schuttingen staan: Wie dit leest, is gek…

Wie en wat is iemand die het Kerkblad voor het Noorden leest?

Een jongere die inmiddels aan de Prestopagina is ontgroeid?

Een veertiger die gewoon is zijn info van internet te halen?

Een dominee die even wil weten hoe het in zijn vorige of buurgemeente gaat?

Een oudere die meeleeft met wat er in eigen gemeente en in die van de kinderen of van de familie of vrienden gebeurt?

Wie dit blad leest, is…

Lees meer: Wie dit leest, is…

Commentaar

 • Eer en deftige gewaden 2017-04-21 07:31:13

  ‘Hoe kunnen jullie geloven, eer bij elkaar in ontvangst nemende en de eer bij de enige God niet...

 • Hulp, hoop, herstel 2017-04-14 11:56:49

  Drie weken  geleden liep ik met een collectebus om geld in te zamelen voor de stichting...

 • Orthodox vergif 2017-03-31 17:47:52

  We kwamen hem een paar weken geleden tegen bij de Jaffapoort in Jeruzalem. Een man uit India. We...

 • Democratie? 2017-03-24 15:25:58

  Er zijn gemeenten waar van alles verandert, waar veel vernieuwingen plaatsvinden. Sommige mensen...