Vraag:

Soms heb ik iets dat ik wil verkopen. Tegenwoordig kan dat heel makkelijk via sites zoals marktplaats. Maar hoe moet je omgaan met het feit dat mensen dan ook op zondag je advertentie bekijken? Zelf vind ik het altijd vervelend wanneer mensen op zondag bellen naar aanleiding van een advertentie, dus vermeld ik geen telefoonnummer waarop ik ‘s zondags bereikbaar ben. Of is het beter om op zaterdagavond de advertentie weer te verwijderen? Of gaat het hier meer om de verantwoordelijkheid van degene die op zondag op marktplaats rondkijkt?

Antwoord:

Wie een advertentie op Marktplaats zet, hoopt op reacties. Ik denk dat zulke advertenties door veel mensen juist op zondag bekeken wordt. Je zou erbij kunnen zetten dat je alleen reacties per mail wilt ontvangen. En ook dat je op zondag niet benaderd wilt worden. Dat zal misschien te weinig zijn. De beste oplossing is geen telefoonnummer bekend te maken, of inderdaad een telefoonnummer te gebruiken dat de rust van de zondag niet verstoren zal.

Het weghalen van de advertentie op zaterdagavond zal er niet aan bijdragen dat mensen op zondag minder op Markplaats zitten. Je kunt het laten liggen voor hun eigen verantwoordelijkheid. Het weghalen van de advertentie garandeert ook niet helemaal dat zij en jij er niet mee bezig gehouden worden op de zondag. Daarom zie ik daar de oplossing niet liggen.

Marktplaats is een mooie en handige site. Het is erg leuk om er een koopje te doen, of iets te verkopen wat je wellicht nooit meer gebruikt. Zo heeft een ander er nog wat aan. Kopen en verkopen zijn geoorloofde dingen. Ze zijn tegelijk dingen die kenmerkend zullen zijn voor de dagen voor de komst van de Zoon des mensen (Luk 17:28). Die tekst zegt natuurlijk niets over Marktplaats, maar legt er wel de vinger bij dat we ons leven gevuld kunnen hebben met geoorloofde dingen zonder bereid te zijn de Heere te ontmoeten. Om over na te denken!

 

Bron: http://www.refoweb.nl/

 

 


Commentaar

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...