Als dit kerkblad verschenen is, is het bijna zover dat de Generale Synode bijeen komt in Rijnsburg. Op donderdag 20 juni voor de bidstond en voor de eerste kennismaking met elkaar en op vrijdag 21 juni voor de eerste zittingsdag. Op die dag is de officiële opening van de synode, wordt het moderamen gekozen en wordt het werk verdeeld over verschillende commissies.

Na een verjaardag waarbij de hele familie gezellig langs is gekomen en iedereen gezellig is en tevreden met een volle maag naar huis gaat, blijft het toch nog door mijn hoofd spelen: ‘Had ik toch dit, moest ik niet ook dat?’ tot ik mezelf vermanend toespreek en mezelf voorhoud dat het genoeg was. Genoeg is genoeg. Met de bedoeling erover op te houden. Helaas gebeurt dat laatste niet. Het zeggen en denken van deze drie woorden heeft een storm van gedachten tot gevolg.

Wereldverbeteraars

Met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ (2019), heeft Rutger Bregman zijn duizenden verslagen. Jammer, want de titel alleen al is bezijden de Bijbelse waarheid. Jezus kwam tot een heel andere conclusie: ‘niemand is goed dan God alleen’. Dat is ook te lezen in het boek Psalmen. ‘Er is niemand die goed doet’. Dat is de waarheid en de werkelijkheid. Het dagelijks nieuws is getuige. Maar goed, mensen verlangen naar positieve boodschappen, waar of niet waar.  

In dit nummer van het Kerkblad wordt speciaal ingegaan op Pinksteren. De uitstorting van de Heilige Geest is iets waar we als kerk van leven. Laatst zat ik er met wat gemeenteleden over te praten n.a.v. een bijbelstudie. Het idee leefde breed dat de Geest in andere landen en ook in andere kerken meer aanwezig was dan bij ons. Hoe komt dat?

In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even later de krokussen en het speenkruid langs de sloten. Het wijst allemaal op het heerlijke voorjaar dat er aankomt.

Daarna kwam maart en nu april. Nu barst alles los! Gisteren had een boom een paar blaadjes, vandaag is hij groen. Het is allemaal zo prachtig!

Commentaar

 • Op weg naar de GS 2024-06-15 10:09:55

  Als dit kerkblad verschenen is, is het bijna zover dat de Generale Synode bijeen komt in...

 • Genoeg is genoeg! 2024-06-02 12:35:18

  Na een verjaardag waarbij de hele familie gezellig langs is gekomen en iedereen gezellig is en...

 • Pinksteren 2024-05-17 18:03:28

  In dit nummer van het Kerkblad wordt speciaal ingegaan op Pinksteren. De uitstorting van de...

 • Wereldverbeteraars 2024-05-03 13:31:31

  Wereldverbeteraars Met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ (2019), heeft Rutger Bregman zijn...