Een tijdje geleden hebben we u gevraagd om te vertellen over hoe u uw vakantie doorbrengt.

Onderstaande reactie kwam van familie Van Dam uit Leeuwarden.

Al heel vaak brachten we onze vakanties door bij onze dochter, man en kinderen in de Verenigde Staten, meestal twee weken in het voor- of najaar. Ze wonen aan de oostkust, dicht bij de Atlantische Oceaan. We draaien dan helemaal mee in het gezin. Afgelopen herfst hadden we weer geboekt voor begin april, de tijd rond Pasen. In de tijd tussen boeken en vertrek is bij mij (Gerrit) opnieuw kanker geconstateerd, met de wetenschap dat deze keer menselijkerwijs geen genezing mogelijk is. Gelukkig kon de reis wel doorgaan. Extra bijzonder was het voor ons dat deze keer, die voor ons mogelijk de laatste keer samen was, onze oudste kleinzoon met ons meereisde naar zijn oom en tante, nicht en neven.

In deze omstandigheden hebben we samen met onze dochter en kleinkinderen Pasen mogen vieren. De gemeente van onze dochter organiseert op Paasmorgen samen met twee andere plaatselijk gemeenten een dienst op het strand tijdens zonsopgang. De tijd van de zonsopgang op de plaats waar onze dochter woont, is ongeveer gelijk aan de zonsopgangtijd in Israël: rond half zeven. De tijd dat de sabbat voorbij was en de eerste dag van de week begon, de tijd dat vrouwen op weg gingen naar Jezus’ graf.

We hebben (goed ingepakt tegen de ochtendkou) deze viering mogen meebeleven. De verkondiging van de opstanding van onze Heer en Heiland bij dat eerste ochtendgloren, gecombineerd met het daadwerkelijk zien rijzen van de zon in prachtige kleuren boven de Oceaan, hebben we in onze omstandigheden ervaren als een enorme troost en bemoediging, als een ´knipoog´ van onze God.

We hebben een, misschien niet heel scherpe (want met een telefoon gemaakt) foto van die zonsopgang boven de oceaan, waarop naast de opkomende zon, ook de silhouetten van gemeenteleden te zien zijn. Het zien van die foto zien roept een heleboel herinnering op. Kort samengevat: Het zeker weten dat we mogen delen, ook in onze omstandigheden, in Zijn overwinning. Een overwinning die Hij deelt met alle mensen die bij Hem horen, wereldwijd.

Leeuwarden
Hilda en Gerrit van Dam

Hebt u ook een dierbare vakantieherinnering, laat het ons weten.

 

Uw reactie kunt u sturen aan:

Redactie Kerkblad voor het Noorden

p/a Mw. K. Brouwer-oolders

Groenland 15

9933 PA Delfzijl

 


Commentaar

 • Convent 2024-02-22 17:59:53

  Het kan je haast niet ontgaan zijn. Het convent dat op DV 20 april 2024 door deputaten...

 • Volle verzekering 2024-02-10 09:35:41

  Een gaatje in de agenda maakt dat wij op vakantie gaan. De camper wordt volgepakt met die dingen...

 • Helpen 2024-01-27 09:14:13

  Het is bijna Hulpverleningszondag en daarom wordt in dit nummer van het Kerkblad ingegaan op...

 • Goed voornemen 2024-01-13 09:36:53

  De stelling die Sake Stoppels, emeritus lector theologie, van de CHE, poneert in zijn bijdrage in...