Ik heb begrepen dat er nu ook in Nederland een stevig pak sneeuw ligt. Hier in Jeruzalem hebben we ook wat gehad, al een week voordat Nederland wit werd. Het was na een paar dagen hevige storm, zware regenval en fikse overstromingen. Als je dan ’s morgens de gordijnen openschuift en Jeruzalem in het wit ziet… (We laten u graag een beetje meegenieten via bijgaande foto van ons uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem, met het tempelplein)

De kinderen en ook veel volwassenen hadden een dag vrij. Ook ik heb een dagje mijn Hebreeuwse huiswerk laten liggen. Op straat heerste een sfeer van plezier. Er was bijna geen verkeer. Kleinen en groten maakten sneeuw¬poppen en vermaakten zich ook op andere manieren. Het was een kortstondige vreugde – maar daardoor des te intenser. Rond de middag dooide het al weer stevig. De sneeuw was toen ook wel heel snel weer weg.

Op dit moment is het hier weer heerlijk weer, met tempera¬turen van 15 à 20 graden. Maar we hopen dat er nog meer neerslag komt. Israël moet het daarvoor wel vooral van deze tijd van het jaar hebben.

Een hartelijke groet en sjalom vanuit Jeruzalem,

Aart en Tineke Brons

www.centrumvoorisraelstudies.nl

 


Commentaar

 • Op weg naar de GS 2024-06-15 10:09:55

  Als dit kerkblad verschenen is, is het bijna zover dat de Generale Synode bijeen komt in...

 • Genoeg is genoeg! 2024-06-02 12:35:18

  Na een verjaardag waarbij de hele familie gezellig langs is gekomen en iedereen gezellig is en...

 • Pinksteren 2024-05-17 18:03:28

  In dit nummer van het Kerkblad wordt speciaal ingegaan op Pinksteren. De uitstorting van de...

 • Wereldverbeteraars 2024-05-03 13:31:31

  Wereldverbeteraars Met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ (2019), heeft Rutger Bregman zijn...