‘Waarde vrienden’. Zo werd 80 jaar geleden begonnen met het schrijven van een brief aan de verschillende Christelijke Gereformeerde Kerken binnen de regio Oost-Groningen om te komen tot een jongeren organisatie in Oost-Groningen. Net als in veel andere regio’s in Nederland werden er ringen en kringen opgericht waarin knapen- en meisjesverenigingen samen kwamen in regionaal verband. Landelijk was de CGJO toen al actief als overkoepelende organisatie.

De start van dit jongerenwerk binnen de regio Oost-Groningen was op 21 september 1933. Een kleine rekensom leert ons dat we in 2013 dus ons 80-jarig bestaan mogen vieren. Wat langzamerhand doorgroeide in het jongerenwerk dat we nu nog steeds kennen heeft in de loop der jaren heel wat metamorfoses ondergaan. De visie bleef al die jaren hetzelfde: Samen groeien en werken in het koninkrijk van onze God.

Op zaterdag 21 september 2013 wordt er een reünie georganiseerd voor iedereen die in het verleden betrokken is geweest bij het Refolution /district / ring / kring Groningen. Dit kan als bestuurslid zijn, maar ook gewoon als bezoeker van activiteiten. Des temeer mensen er komen, des temeer verhalen we zullen horen die dag en des temeer herinneringen er kunnen worden opgehaald.

Het is voor het huidige bestuur onmogelijk om iedereen persoonlijk uit te nodigen, daarom dan ook de oproep om dit bericht door te geven aan iedereen die wellicht geïnteresseerd is. Denk aan bijvoorbeeld uw kinderen, familieleden of vrienden.

Als organisatie vinden we het wel fijn om een inschatting te kunnen maken van het aantal mensen dat gaat komen. U kunt zich aanmelden door een berichtje te sturen aan:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook voor vragen kunt u terecht op dit email adres. En als u leuke anekdotes heeft of andere herinneringen dan houden we ons aanbevolen.

Tot slot, het programma ziet er in grote lijnen zo uit: 16:00 uur, opening met daarna ruimte voor ontmoeting. Om 17:30 uur, koud buffet. Vanaf 19:30 uur een avondprogramma. Rond 22:00 uur afsluiting. Het is geen probleem slechts een van beide dagdelen te komen.

In de komende weken zal via Facebook ook informatie worden verstrekt. Zoek op Facebook op Refolution Groningen om bij de juiste pagina te komen.

Namens de organisatie,

Bert Jan Brouwer – 0596-634330

 


Commentaar

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...