De jaarlijkse gebedsweek ligt weer achter ons. Op de groeikring besloten we om in ons eigen dorp te blijven en om met een aantal leden te gaan bidden. Daar zaten we dan met circa twintig mannen en vrouwen. PKN-ers, GKV-ers, CGK-ers en evangelischen.

'Heer'-lijk om zo samen gebeden op te sturen naar Boven.

Een week daar vóór waren we uitgenodigd door de stichting 4e Musketier om naar Zwolle te komen. Daar zaten /stonden we dan met vijfduizend mannen en een enkele vrouw.

'Heer'-lijk om zo elkaar te ontmoeten, te bidden, te zingen, te prijzen en te luisteren. Wat een bemoediging ging daarvan uit.

Zondagavond GKV Loppersum. De eerste regionale jeugddienst. Jongeren en volwassenen uit diverse regionale kerken (hervormden, gereformeerden en een katholiek) onder een dak. Prachtige muziek , mooie liederen en een aansprekende preek. Wat een lust voor oog en oor! Wederom een bemoediging.

Jarenlang hebben we hiervoor gebeden. Voor eenheid in verscheidenheid. Nou, dat is dan gelukt zult u zeggen. Inderdaad ! Als dat geen gebedsverhoring is. Maar we zijn er nog niet. Een aantal kerken hield zich afzijdig in de gebedsweek. Blijven bidden dus. In de gebedsweek maar ook daarbuiten. Met elkaar. Komt u ook in 2015?

Wat zal dat 'Heer'-lijk zijn!

 

Herbert Venema, Ten Boer


Commentaar

  • Wereldverbeteraars 2024-05-03 13:31:31

    Wereldverbeteraars Met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ (2019), heeft Rutger Bregman zijn...

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...