Op 4 maart vergaderde de classis Groningen in de Maranathakerk te Groningen.

Namens de roepende kerk, Kornhorn, opende broeder H. Helmus de vergadering. Hij heette de aanwezigen hartelijk welkom, in het bijzonder ds. R. Jansen, die de classisvergadering voor de eerste keer bijwoonde; hij werd namelijk zondag 2 maart te Kornhorn bevestigd. Broeder Helmus las een gedeelte uit 2 Samuël 18, vervolgens las hij een inleiding, waarna hij opende met gebed.

Het moderamen bestond deze keer uit: ds, J. Bosch preses, ds. R.G. den Hertog scriba en ds. S.P. Roosendaal assessor.

Op de agenda stonden de verslagen naar art. 41 K.O., de afvaardiging naar de PS van het Noorden en zaken die de classis op dit moment bezighouden.

 

Tijdens de bespreking van de verslagen naar art. 41 K.O. bevragen en informeren de broeders elkaar met betrekking tot de stand van zaken in de verschillende gemeentes. Zowel zorgen als vreugdevolle zaken worden uitgewisseld. De preses wenst allen veel zegen toe bij het werk en voor de gemeenten die vacant zijn sterkte in deze periode, die voor sommige gemeenten al lang duurt.

 

Na stemming konden de volgende broeders worden afgevaardigd naar de PS van het Noorden: predikanten – primi J. Bosch (assessor), M. Bergsma, N. Vennik, secundus S.P. Roosendaal, tertius W.C. van Slooten, quartus R.G. den Hertog.

Ouderlingen - primi M.H.J. Bron, B. Koerts en H.J. Sok, secundus H. Helmus.

Diakenen – primus E. Hulzebos en secundus G.J. Jager.

 

D.V. 15 mei zal er een voortgezette classisvergadering zijn. In deze vergadering zal br. B. Koerts examen afleggen ter verkrijging van preekconsent in de classis Groningen. Ook zal in deze vergadering verder gesproken worden over het onderwerp dat de vergadering al langere tijd bezig houdt namelijk: ’Stad en Ommeland’. Dit onderwerp houdt de vergadering al langere tijd bezig. Men heeft zich in dit kader de volgende vraag gesteld: 'Hoe kunnen we beter beantwoorden aan onze roeping om te getuigen van de liefde van Christus en anderen daarmee te bereiken, zowel in de stad als in de dorpen van de provincie Groningen, en hoe kunnen we elkaar daarin bijstaan? Zijn er processen die onwenselijk zijn en die we moeten afremmen (voor zover wij dat als mensen kunnen)? Wat moeten we daarvoor juist stimuleren?'

Tot slot werd terug gekeken op het goede verloop van de vergadering en van het examen. In het gebed hebben we onze Hemelse Vader gedankt voor Zijn zegeningen.

 

Gea Draijer, notulist.

 


Commentaar

  • Wereldverbeteraars 2024-05-03 13:31:31

    Wereldverbeteraars Met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ (2019), heeft Rutger Bregman zijn...

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...