Op 8 oktober vergaderde de classis Zwolle in Zwolle. Tijdens de vergadering kreeg de bespreking van de verslagen uit de gemeenten de aandacht. Vreugdevolle momenten, maar ook zorgen in en aangaande de classisgemeenten werden met elkaar gedeeld.

De vergadering besloot het advies van de Generale Synode 2013 aangaande kerkvisitatoren op te volgen door alleen de zes predikanten in de classis met de meeste dienstjaren als kerkvisitator in te delen. Verder werd een herschreven instructie voor de roepende kerk en de scriba van de classis besproken en vastgesteld. Dit document heeft als bedoeling classicale afspraken vast te leggen m.b.t. voorbereiding en afwikkeling van de vergaderingen. Tijdens de vergadering werd doorgesproken over de preken uit ‘Uit de Levensbron’ die worden uitgegeven voor broeders die een preek hebben te lezen in de eredienst. Nu blijkt de lengte van de preken stelselmatig te kort te zijn voor een aantal classisgemeenten. Besloten wordt de stichting die deze uitgave in beheer heeft te vragen hier iets aan te doen.

Tijdens de vergadering werden enkele zaken besproken die tot doel hebben de onderlinge band binnen de classis te verstevigen en te verdiepen. Er is een (zo mogelijk) jaarlijkse classicale ambtsdragersconferentie. Die zal dit jaar gaan over huwelijk en echtscheiding. Verder is de classicale diaconale commissie van start gegaan met een geplande bijeenkomst voor diakenen en andere belangstellende ambtsdragers.

Een gedeelte van de vergadering vond plaats achter gesloten deuren.

Bij de sluiting mocht dankbaar teruggekeken worden op een goede vergadering die in broederlijke sfeer onder de zegen van de Heere mocht verlopen. De preses droeg de gemeenten en predikanten in gebed aan de Heere op.

 

P.W.J. van der Toorn, Heerde

 

 

 

 


Commentaar

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...

  • Convent 2024-02-22 17:59:53

    Het kan je haast niet ontgaan zijn. Het convent dat op DV 20 april 2024 door deputaten...