In de sloppenwijken van Oost-Londen in Zuid-Afrika proberen Wiebe en Simone van der Heide al twintig jaar het Licht van Jezus te laten schijnen en Zijn warmte te laten zien, onder de naam: Jesus the Rock Missions (Jezus de rots - zending).

Wiebe en Simonezijn leden van de gemeente van Dedemsvaart.

 

In 1997 bezocht Wiebe Oost-London als bemanningslid aan boord van de Anastasis (een hospitaalschip van Mercy Ships). Zijn hart ging uit naar de straatkinderen en de hopeloze situatie van de mensen in de sloppenwijken. Zijn verlangen werd door God bevestigd en werkelijkheid. In 1997 koos hij ervoor om in een klein hutje te gaan wonen en te delen waar hij genoeg van heeft: Gods liefde en zorg voor de naaste. Al snel weten kinderen en jonge mensen het hutje van Wiebe te vinden.

 

Vertrouwen

In 2001 trouwen Wiebe en Simone en wonen ze een aantal jaar in een huis aan de rand van de sloppenwijk. Samen met hun dochter Lisa (2003) zien ze veel van Gods goedheid en genade door het werk wat ze daar mogen doen. Ze zijn getuige van kinderen die weer structuur krijgen in hun leven en teruggaan naar school.

In 2004 komen Wiebe, Simone en Lisa terug naar Nederland en ze willen in vertrouwen en geloof beslissingen nemen over de plaats die God voor hun gereed maakt. Het verlangen om terug te keren neemt toe en het besef dat het werk daar niet af is wordt ook door de mensen in Zuid-Afrika bevestigd.

In 2006 keren ze terug en starten ze met programma’s voor kinderen en jongeren om te getuigen van Gods liefde. Hieruit is een wekelijks sport en educatieve programma ontstaan, met veel aandacht voor de kinderen. De kinderen leren om rust en orde in hun leven te zoeken, en hoe je goed met elkaar om kunt gaan.

 

Boerderij

Het verlangen om over een boerderij te beschikken om daarbij een jeugdcentrum op te zetten wordt bevestigd in 2012. Met Gods hulp werd het mogelijk om het centrum uit te breiden zodat er ook voldoende ruimte is voor de kinderen en jonge mensen om te logeren. Sinds 2015 kunnen kinderen een weekend doorbrengen, weg van de sloppenwijk in een omgeving waar ze zich veilig kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn. Tijdens deze weekenden worden de kinderen begeleid en gestimuleerd om verantwoording te dragen, wat weer een positieve invloed heeft op hun eigenwaarde. De doordeweekse activiteiten blijven ook gewoon plaatsvinden.

Veel kinderen hebben weinig hoop voor de toekomst en denken dat een leven van misdaad en verslaving de enige optie is. Na een weekend op de boerderij gaan de kinderen weer naar huis met hernieuwde hoop.

Wiebe en Simone zijn dankbaar als ze kijken naar de wonderen die ze mochten zien en meemaken in het leven van de kinderen. Het was voor hen niet altijd makkelijk en veilig om het leven hier vorm te geven, maar we weten dat God erbij is. Het woord van God en gebed is de fundering en God blijft trouw.

 

Getuigenissen

Een van de kinderen schreef later de invloed van Jesus the Rock Missions in zijn leven. Hij leerde Wiebe en Simone kennen toen hij zestien jaar oud was. Hij schreef het volgende:

'God bracht meneer Wiebe in mijn leven toen mijn leven een puinhoop begon te worden. Maar sinds meneer Wiebe er was kon ik niet meer rondsluipen om te stelen van andere mensen. Mijn leven veranderde echt, zelfs als het gaat om voetballen en het leren gebruiken van de computer. Ik dank God dat zij in mijn leven kwamen. Mag God hen zegenen. Ik geloof in Jezus, God is alles in mijn leven, nu leef ik met mijn eigen familie, ook mijn werk is een zegen geweest. Dus dank ik God voor wat Hij heeft gedaan voor mij.'

Jesus the Rock Missions is sinds 1997 werkzaam onder de inwoners van een sloppenwijk nabij Oost-Londen in Zuid-Afrika. Het doel van de Stichting is Gods liefde delen met kinderen en jongeren en hun leefomgeving, waarbij wordt gewerkt op een algehele wijze door aandacht te geven aan het lichamelijke, geestelijke en sociale welzijn van de mensen. De leefgemeenschap wordt gestimuleerd om betrokken te zijn bij de uitvoering van de taken. Meer informatie over het werk van de stichting kunt u vinden op www.jesustherockmissions.com.

 

Nienke Moolhuizen, Dedemsvaart

 

 

De tekst van dit artikel is tot stand gekomen met behulp van de nieuwsbrief van Wiebe en Simone van der Heiden, met m.m.v. Marita Roeberts 


Commentaar

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...