Ik zocht Allah en vond Jezus, geschreven door Nabeel Qureshi, heeft veel indruk op mij gemaakt. De hoofdpersoon is de schrijver zelf, die vertelt over zijn leven als moslim en wat hij meemaakte tijdens zijn jeugd, zijn studie en daarna. Over hoe hij in contact kwam met zijn studievriend David, en hoe zij met anderen discussieerden over de islam en het christendom. Nabeel was serieus bezig met zijn moslim-zijn en wilde ook anderen daartoe brengen.

Het boek geeft veel informatie over de islam, over Mohammed en de Koran. Het gaf mij ook een beter zicht op het christelijk geloof. Veel komt aan de orde, bijvoorbeeld de drie-eenheid van God, de goddelijkheid van Jezus, de echtheid van het Nieuwe Testament, en de opstanding van Jezus Christus. Bij ieder hoofdstuk is een bijdrage opgenomen van een wetenschapper/theoloog. Daniel B. Wallace schrijft in zijn bijdrage: ‘Ik geef (Nabeel) applaus voor zijn enthousiasme en zijn ijver om koste wat het kost de waarheid na te jagen en Christus waarachtig te kennen (…). Ik bid dat zijn boek, zijn spirituele autobiografie, door Gods Geest gebruikt zal worden om veel mensen te winnen voor Christus.’ Het boek geeft inzicht in de islam én in het christendom. Wie van ons komt in deze tijd niet in aanraking met mensen die moslim zijn? Dit boek kan een hulp zijn om de goede woorden van onze Heiland met hen te delen.

 

Reindert Rorije, Emmeloord

 

Nabeel Qureshi, Ik zocht Allah en vond Jezus. Een aangrijpend levensverhaal, Kok: Utrecht, 2017, 400 blz., € 22,99, ISBN 9789043526845.


Commentaar

 • DNA 2018-12-14 19:06:08

  In Genesis 3 wordt ons verteld dat de mens als God wil zijn. De verboden vrucht ziet er heerlijk...

 • Wieg 2018-12-07 19:13:35

  Wat een wieg is weet iedereen. Bij een wieg denk je aan baby’s, aan kersverse vaders en moeders....

 • Strijden 2018-11-30 18:41:52

  Als je strijdt tegen prostitutie zijn er altijd mensen die je bemoedigen met de mededeling dat het...

 • Wat jong aan oud heeft en andersom 2018-11-24 09:00:39

  In Winschoten kwam iemand van het CGJO spreken over jongerenbeleid. Wij ervaren steeds meer moeite...