Ik zocht Allah en vond Jezus, geschreven door Nabeel Qureshi, heeft veel indruk op mij gemaakt. De hoofdpersoon is de schrijver zelf, die vertelt over zijn leven als moslim en wat hij meemaakte tijdens zijn jeugd, zijn studie en daarna. Over hoe hij in contact kwam met zijn studievriend David, en hoe zij met anderen discussieerden over de islam en het christendom. Nabeel was serieus bezig met zijn moslim-zijn en wilde ook anderen daartoe brengen.

Het boek geeft veel informatie over de islam, over Mohammed en de Koran. Het gaf mij ook een beter zicht op het christelijk geloof. Veel komt aan de orde, bijvoorbeeld de drie-eenheid van God, de goddelijkheid van Jezus, de echtheid van het Nieuwe Testament, en de opstanding van Jezus Christus. Bij ieder hoofdstuk is een bijdrage opgenomen van een wetenschapper/theoloog. Daniel B. Wallace schrijft in zijn bijdrage: ‘Ik geef (Nabeel) applaus voor zijn enthousiasme en zijn ijver om koste wat het kost de waarheid na te jagen en Christus waarachtig te kennen (…). Ik bid dat zijn boek, zijn spirituele autobiografie, door Gods Geest gebruikt zal worden om veel mensen te winnen voor Christus.’ Het boek geeft inzicht in de islam én in het christendom. Wie van ons komt in deze tijd niet in aanraking met mensen die moslim zijn? Dit boek kan een hulp zijn om de goede woorden van onze Heiland met hen te delen.

 

Reindert Rorije, Emmeloord

 

Nabeel Qureshi, Ik zocht Allah en vond Jezus. Een aangrijpend levensverhaal, Kok: Utrecht, 2017, 400 blz., € 22,99, ISBN 9789043526845.


Commentaar

 • De lente-equinox 2018-03-16 18:32:21

  Volgende week dinsdag ’s middags om kwart over vier is het overal op de wereld even lang licht....

 • Puinhoop 2018-03-10 07:43:53

  Wereldvreemd is de Bijbel niet. Neem bijvoorbeeld de brief aan de Romeinen. Daarin lees je: ‘Als...

 • Stop de infantocratie! 2018-03-02 08:52:11

  Emma vindt het saai in de kerk, dominee. Wat gaat u daaraan doen?    In de kerk moet vandaag alles...

 • Het kind en het badwater 2018-02-23 19:07:09

  Het overkwam me onlangs. Niet voor de eerste keer overigens. Iemand die schampere woorden uitsprak over...