Ik zocht Allah en vond Jezus, geschreven door Nabeel Qureshi, heeft veel indruk op mij gemaakt. De hoofdpersoon is de schrijver zelf, die vertelt over zijn leven als moslim en wat hij meemaakte tijdens zijn jeugd, zijn studie en daarna. Over hoe hij in contact kwam met zijn studievriend David, en hoe zij met anderen discussieerden over de islam en het christendom. Nabeel was serieus bezig met zijn moslim-zijn en wilde ook anderen daartoe brengen.

Het boek geeft veel informatie over de islam, over Mohammed en de Koran. Het gaf mij ook een beter zicht op het christelijk geloof. Veel komt aan de orde, bijvoorbeeld de drie-eenheid van God, de goddelijkheid van Jezus, de echtheid van het Nieuwe Testament, en de opstanding van Jezus Christus. Bij ieder hoofdstuk is een bijdrage opgenomen van een wetenschapper/theoloog. Daniel B. Wallace schrijft in zijn bijdrage: ‘Ik geef (Nabeel) applaus voor zijn enthousiasme en zijn ijver om koste wat het kost de waarheid na te jagen en Christus waarachtig te kennen (…). Ik bid dat zijn boek, zijn spirituele autobiografie, door Gods Geest gebruikt zal worden om veel mensen te winnen voor Christus.’ Het boek geeft inzicht in de islam én in het christendom. Wie van ons komt in deze tijd niet in aanraking met mensen die moslim zijn? Dit boek kan een hulp zijn om de goede woorden van onze Heiland met hen te delen.

 

Reindert Rorije, Emmeloord

 

Nabeel Qureshi, Ik zocht Allah en vond Jezus. Een aangrijpend levensverhaal, Kok: Utrecht, 2017, 400 blz., € 22,99, ISBN 9789043526845.


Commentaar

 • Professionals in de kerk 2018-06-22 19:22:40

  Vorige week ging hij met emeritaat en nam hij afscheid als buitengewoon hoogleraar diaconaat aan...

 • Bekeringsverhalen 2018-06-15 16:32:38

  Een jong gezin uit een centraal Aziatisch land, kreeg deze week na een lange asielprocedure een...

 • Een ontsmet – leeg – publiek domein 2018-06-09 12:49:45

  Op mijn bureau ligt het boek van Yvonne Zonderop Ongelofelijk. Over de verrassende comeback van...

 • Tien gemeenten of loten? 2018-06-01 17:25:43

  Er wordt momenteel hard aan gewerkt. De Christelijke Gereformeerde Kerk van Zwolle heeft per 1...