Als medewerker in de zorg sta je vast wel eens stil bij de vraag hoelang je iemand blijft doorbehandelen. En als je over die vraag nadenkt, zullen onderliggende vragen wellicht bij je opkomen:

 

Moet alles wat medisch nog kan? Dat zal niemand vinden. Maar waar ligt dan de grens? En hoe kom je tot een besluit over bijvoorbeeld wel of niet reanimeren als je ouder wordt of over een grote operatie? Staat zoiets afwijzen, niet haaks op eerbied voor het door God gegeven leven?

 

Tijdens de coronapandemie  zijn we met de neus op de feiten gedrukt dat niet alles maakbaar is en stonden we voor grote vragen en uitdagingen in de zorg. 

 

Op D.V. donderdag 29 september organiseert het deputaatschap pastoraat in de gezondheidszorg een toerustingsavond voor werkers in de gezondheidszorg, belangstellenden en ambtsdragers. Daar zal Paul Lieverse (66) op deze medisch-ethische vragen ingaan. Door zijn jarenlange ervaring als anesthesist en pijnarts in een ziekenhuis voor patiënten met kanker kan hij uit eigen ervaring hierover vertellen.

 

De avond wordt gehouden in de CGK Ede. Inloop van 17.30 uur. De avond start met een warme maaltijd om 18.00 uur.

Om 18:45 uur zal Paul Lieverse zijn lezing geven over dit thema, waarna we in groepen uiteengaan om over de lezing en casuïstiek door te spreken.  Na een korte pauze is er plenair een afsluiting waarin vragen besproken kunnen worden. De avond is om 21:15 uur afgelopen.

 

Opgave kan via Lucas Stoter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór 22 september.

De eigen bijdrage voor het dekken van de onkosten is €12,50, deze bij aanmelding overmaken op rekeningnummer NL52INGB0000535300, t.n.v. penningmeester Kerkelijk Bureau CGK en onder vermelding van ‘toerusting 29 september  2022’.

 

Vanaf station Ede-Wageningen is het ongeveer 15 minuten lopen naar CGK de Tabernakel. Indien deze afstand een probleem is, kan dit bij de opgave aangegeven worden.

Parkeren van de auto kan naast autobedrijf Jan Welboren, Kerkweg 53 te Ede.

Het adres van CGK de Tabernakel is: Verlengde Maanderweg 146, Ede.

 


Commentaar

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...