ImageZending, je hebt er vast wel eens van gehoord. Er worden een collecten gehouden voor de zending en ook gaan er dominees naar zendingsgebieden. En niet alleen dominees, maar ook andere mensen worden uitgezonden om naar een zendingsgebied te gaan. Er worden zendingsdagen georganiseerd. Zending: wat is dat dan? In het woord ?zending? zit het woord ?zenden?. Een ander woord voor ?zenden? is ?sturen?. Maar dat vertelt ons niks. Wat wordt met zending bedoeld?

Zending- wat is dat?
Gisteren hebben we gevierd dat de Here Jezus naar de hemel gegaan is. Hij is daar heen gegaan om daar voor ons aan het werk te gaan. We kunnen naar de hemel als je gelooft dat de Here Jezus voor onze zonden gestorven is. De Here Jezus zorgt, ondanks dat Hij naar de hemel gegaan is, nog steeds voor ons. Dat kan omdat Hij Almachtig is. Toen de Here Jezus naar de hemel gegaan is, heeft Hij ons nog wel een opdracht gegeven: dat we alle mensen mogen vertellen dat de Here Jezus van alle mensen houdt en dat je bij Hem mag horen als je echt in Hem gelooft en Hem wilt volgen. Er zijn verschillende landen waar er mensen zijn die nog nooit van de Here Jezus gehoord hebben. Zendelingen, dominees, maar ook andere mensen gaan in die landen vertellen over de Here Jezus. Ze vertellen daar niet de hele dag over de Here Jezus, maar ze helpen de mensen daar ook. Het is dus afwisselend werk.

Zending: ik woon in Nederland, wat heb ik ermee te maken?
Er worden collecten gehouden voor zending. Je kunt dus geld geven zodat de mensen in de zending goede dingen kunnen doen. Naast geld geven kun je bidden; heel erg belangrijk! Want het werk wat deze mensen doen is vaak niet gemakkelijk. Mensen willen vaak niet zomaar in de Here Jezus geloven en wij mensen, zelfs de dominees, kunnen niet zomaar even mensen bekeren. Maar de Here God kan het wel! Dat maakt dat het gebed erg belangrijk is.
Naast bidden kun je zelf ook dingen doen. Want de boodschap van de Here Jezus is niet alleen dat we in het buitenland moeten evangeliseren, maar ook in onze eigen omgeving. Je bent dus ook zendeling als je in je eigen buurt over de Here Jezus vertelt. Je hoeft voor zending niet altijd naar het buitenland, want ook in Nederland zijn er heel veel mensen die niet in de Here Jezus geloven. Zendeling zijn betekent niet alleen dat je over de Here Jezus praat. Vertellen over de Here Jezus is belangrijk, maar je gedrag is nog belangrijker. Want als je zegt de je van de Here Jezus houdt maar ondertussen erg onaardig en gemeen tegen anderen bent, dan laat je niet zien dat de Here Jezus in je woont. Getuigen is niet alleen praten, maar vooral doen!

Zending: zendingsdagen.
Het is mogelijk om zendingsdagen te bezoeken. Tijdens deze zendingsdagen hoor je meer over wat de zending nu is en er zijn diverse activiteiten te doen. Op 17 april was er een zendingsdag in Mussel. Er was een programma voor de volwassen, maar ook een kinderprogramma. Tijdens het kinderprogramma werd er een zeskamp georganiseerd waarbij de groepen kinderen voor de 6 zendingsgebieden streden.  Je speelde als groep voor een bepaald zendingsgebied en per spel wat je deed, kon je geld verdienen. In totaal waren er 6 spellen: hindernisbaan op een luchtkussen, skelterbaan, skilopen, zeepbaan, sponsrennen en doelschieten. Je ziet op deze pagina een aantal foto?s van deze middag. Samen met de 80 kinderen mogen we terugkijken op een leuke middag!


Commentaar

  • Pinksteren 2024-05-17 18:03:28

    In dit nummer van het Kerkblad wordt speciaal ingegaan op Pinksteren. De uitstorting van de...

  • Wereldverbeteraars 2024-05-03 13:31:31

    Wereldverbeteraars Met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ (2019), heeft Rutger Bregman zijn...

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....