{mosimage}De pakjesboot van Sinterklaas is weer in ons land. Harderwijk is de plaats waar Sinterklaas in ons land is gekomen. De meeste kinderen hopen dat er heel veel dure cadeaus in de boot zitten. Wat hoop jij dat je krijgt? Een PSP, of een Xbox? Of misschien wil je wel een laptop. Misschien krijg je niet van die dure cadeaus. Je kunt dan behoorlijk balen als andere kinderen op school wel hele dure cadeaus hebben gehad.

Blij met..
Wees tevreden met wat je hebt, das echt belangrijk. Kijk niet naar cadeaus, niet hoeveel cadeaus je hebt gekregen. Kijk niet naar anderen, maar wees blij met wat je hebt. Echt waar, als je leert spelen met een cadeau wat je liever niet gehad hebt, dan is dat beter voor later. Dat klinkt misschien dom. Als je heel veel krijgt, veel dure dingen, dan ben je later niets anders gewend. Als je dan zelf niet zoveel geld verdient, dan is het lastig dat je niet alles kunt kopen wat je wilt. Natuurlijk wil iedereen graag alles hebben wat de ander  ook heeft. Maar toch... wees blij met wat je hebt.

Supercadeau
De Here God geeft ook cadeaus: misschien kun je goed voetballen, ben je aardig of erg behulpzaam. Je kunt heel jaloers zijn op iemand die zomaar tienen haalt, zonder ervoor te leren. Als je alleen maar jaloers bent, ben je niet echt leuk bezig voor andere kinderen. Soms kun je zo jaloers zijn, dat je je eigen talenten niet eens ziet. Wees dus tevreden met wat je hebt. De Here God geeft wat je nodig hebt. Of je arm bent, of erg rijk. Wees blij, niet ondankbaar, want de Here is bij je. Dat is het allermooiste cadeau wat je ooit kunt krijgen. Hij geeft precies op tijd Zijn cadeaus. Die zijn onbetaalbaar.


Commentaar

  • Wereldverbeteraars 2024-05-03 13:31:31

    Wereldverbeteraars Met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ (2019), heeft Rutger Bregman zijn...

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...