One direction, Ferry Doedens, of Ibrahim Afellay.. zomaar wat mensen. Of.. Zomaar? De meeste kinderen kennen deze mensen wel. Ze doen mee aan voetbal of zijn ver gekomen van’ X factor’ of ‘So you can think you can dance’. Programma’s die je vast wel eens gezien hebt, wie kijkt er niet naar? Het is spannend, eerst soms nog wel eens wat lachwekkend, maar aan het einde hoop je dat je eigen favoriete groep of zanger doorgaat naar de volgende ronde en uiteindelijk wint. Je hebt bewondering voor hem of haar en eigenlijk zou je maar wat graag ook meedoen aan zo’n talentenjacht, goed in iets zijn en je leven lang beroemd zijn. Natuurlijk heb je zoveel geld dat je alles kunt kopen wat je nodig hebt. Ideaal!

Idool

 

Idool zijn is vast best wel leuk. Ga maar na: je hebt je persoonlijke manager die vertelt wat je allemaal kunt doen, je krijgt veel nieuwe kleren, reclamemakers willen graag reclamespotjes van je maken en iedereen wil handtekeningen: je bent echt beroemd! Helaas zit er ook een ‘maar’ aan veel succesverhalen. Want al ben je als idool heel populair, je moet ook veel dingen. Misschien is het eerst wel leuk, maar later... En jammer genoeg is het niet zo dat je je hele leven bekend bent. Voor elke zanger en boys groep komt er een tijd dat je niet meer zoveel songs verkoopt, dat je groep stopt en dat je weer ‘gewoon’ bent. Ook als voetballer gaat het niet altijd zoals je zelf wilt. Blessures aan een knie kunnen ervoor zorgen dat een speler wordt uitgeschakeld. En dan? Sommige artiesten vallen in een gat als ze opeens niet meer bekend zijn. Als mensen niet meer smeken om een handtekening, dan wordt het stil.

Idolen, zijn ze aardig?

Heel veel idolen zijn aardig, knap en kunnen goed zingen, voetballen of iets anders. Maar ook idolen zijn mensen met hun humeur, fouten en dingen waar ze goed in zijn. Ze zijn mens, net zoals jij. Daarom kan het best zo zijn dat het idool waar jij zo gek op bent opeens rare keuzes gaat maken, of tijdens het concert niet zo aardig en knap is zoals jij had gedacht. Idolen zijn mensen en dus kunnen ook tegenvallen. Idealiseer nooit mensen, dat valt vaak tegen, want mensen zijn mensen. Mensen kunnen meevallen, maar soms vallen ze je ook tegen.

Idool?

Een idool is iemand of een groep waar je alles van weet en alles van wilt weten. Je wilt bij elk concert zijn, je wilt handtekeningen. Als het gelukt is, dan voel je je even heel goed. Het kan jaren duren, maar er komt een moment dat iets anders die plaats inneemt. Dan kun je daar weer helemaal in opgaan. Misschien is het wel je eerste vriendje of vriendinnetje, of misschien heb je al meerdere vriendjes gehad. Toch is het niet altijd slim om voor 100% je te geven als je de Echte Messias nog niet in je hart hebt. Idolen kunnen je hart vullen, maar er zal altijd een moment zijn waarop je denkt: is dit het nu? Zorg ervoor dat je hart gevuld is met de Here Jezus, zorg ervoor dat Hij Degene is die je aanbidt en de eerste is waar je wat van wilt weten. Moeilijk? Nee, bij de Here Jezus kun je wel altijd terecht voor een afspraak, terwijl je urenlang moet strijden voor een kaartje van een wedstrijd. De Here Jezus heeft altijd tijd voor je. Op Hem hoef je niet te wachten. Hij staat met open armen te wachten. Idolen? Leuk voor even, maar ga er niet helemaal in op. je zult altijd een moment krijgen waarin je teleurgesteld wordt. Ga voor Iemand die je altijd kunt volgen. Die niet moeilijk doet, maar altijd bereikbaar is. Dat is er maar 1: de Here Jezus

 


Commentaar

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...