Vraag:

Ik ben mijn geloof kwijt. Het vuur lijkt helemaal weg. In de kerk leeft 't wel weer een beetje op, maar gewoon doordeweeks zegt het me niets meer. Ik heb andere tijden gekend, waarin ik vol was en ook tijden waarin het niet 'overdreven' sterk was, maar wel functioneerde. Bidden is niet meer dan zuchten en dan maar weer stoppen. Is er een predikant die een gebed voor me zou willen opschrijven wat ik kan bidden in deze tijden? Of die een gebed uit de Bijbel kan aanwijzen?

Antwoord:

Je vraagt om een gebed. Daarin ben je de eerste niet. Die gebedslijn met God is zo gevoelig en zo kwetsbaar. Je vraagt aan een dominee om een gebed voor je op te schrijven. Dat is niet eenvoudig. Het is ook beter om iets anders te doen. In de Bijbel heeft de Heere ons een heel boek met gebeden gegeven. Die zijn er om na te bidden wanneer het je zelf aan woorden en gedachten ontbreekt.

Bovendien zijn er ook geschiedenissen, die je daarbij helpen kunnen. Denk aan het gebed van de moordenaar aan het kruis. Of het gebed van de tollenaar in de gelijkenis. Soms zijn het maar enkele zinnen of een paar korte woorden. Een schreeuw om hulp, een zucht.

Als ik een paar psalmen mag noemen: Psalm 63, Psalm 142. Het Psalmboek is wel genoemd een apotheek voor biddeloze bidders. Vraag de Heilige Geest of Hij je het juiste medicijn wil aanwijzen.

 

Bron: http://www.refoweb.nl/

 


Commentaar

  • Wereldverbeteraars 2024-05-03 13:31:31

    Wereldverbeteraars Met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ (2019), heeft Rutger Bregman zijn...

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...