Vandaag is het Goede vrijdag. De dag waarop wij herdenken dat onze Here Jezus voor onze zonden is gestorven. Onze Here Jezus had nog nooit iets gedaan. Hij gaf Zijn leven, zodat jij en ik kunnen leven. Want moet je voorstellen: de Koning van Hemel en aarde komt naar een vieze aarde, waar mensen Hem bespotten en de mooie schepping die Hij gemaakt heeft vernielen. Naar die mensen komt Hij om voor die mensen die Hem niet wilden, te sterven. Zou jij dat gedaan hebben? Het is heel erg goed dat ik geen koning bent, want ik dacht lekker aan mijzelf en liet ik de mensen die mij bespotten mooi dood gaan. Hun verdiende loon toch? Waarom zou ik mij daarom bekommeren? Maar nee, de Here –die ikzelf bespot en niet geef wat Hij verdient - Hij kwam naar de aarde om voor mij te sterven, zodat mensen die Hem erkennen als Verlosser naar de Hemel kunnen gaan. Wat een genade. Maar wat betekent dat voor jou?

Leven uit genade

Zondag vieren wij dat de Here Jezus is opgestaan. We vieren dat de Here Jezus de dood heeft overwonnen en dat de Here God naar ons toekomt om ons te redden van de zonde, waar we elke dag weer voor kiezen. De Here God heeft Jezus verlaten, zodat we nooit door God verlaten worden.  We hadden dat wel verdiend. Dat heet genade! Omdat de Here God genadig is, ben jij dat dan ook? Kun je zelf ook vergeven en vergeten? Als je vriendin opeens met iemand anders gaat spelen, terwijl jij met haar voor woensdagmiddag had afgesproken. Kun je haar dan vergeven en het ook vergeten? Het gebeurt wel eens dat vriendinnen opeens geen vriendinnen meer zijn. De een heeft iets gedaan wat de ander niet kan vergeven en weg is vriendschap. Maar zou de Here Jezus dat ook doen? De Here Jezus, de Koning en Maker van ons allemaal, Hij houdt van jou.

 

WWJD?

De Here Jezus heeft alles gegeven. Hij besteedt elk uur van Zijn tijd ook aan jou. Hij zorgt voor jou! Maar wat betekent het voor jou? Haal je je schouders op en zeg je: ja, dat weet ik nu wel hoor. Hij stierf voor mij, dank U wel hoor.. Maar geef jij nu ook je leven aan Hem? Mag Hij het voor het zeggen hebben in je leven? Je kunt wel zeggen dat je dankbaar bent en dat je bij de Here Jezus hoort. Maar als jij nog steeds het jongentje in de klas pest, of nooit dat ene meisje vraagt voor je verjaardagspartijtje, kun je je misschien wel eens afvragen of de Here Jezus dat ook zou doen: What Would Jesus Do? Je mag aan iedereen vertellen wie de Here Jezus is, maar misschien kun je beter doen wat Hij van je vraagt. Want als jij vertelt dat je blij bent dat je bij de Here Jezus hoort, maar je doet anderen pijn, zou de ander dan denken: Ja, bij die Here Jezus wil ik ook horen! Ik heb mijn twijfels..  Als jij bij de Here Jezus hoort, hoort daar ook ander gedrag bij. Vraag bij alles af: Wat zou Jezus doen?


Commentaar

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...