ImageVrijdag 12 juni was het zover: Michael W. Smith trad op in het Gelredrome. 12.000 mensen bezochten dit concert. Een gedeelte van het stadion was afgezet, maar dit gedeelte was dan ook goed gevuld. Het Gelredome was sfeervol voorbereid op de EO-jongerendag, die de dag daarop zou volgen.  
De avond begon met beelden van voorgaande EO jongerendagen. Best leuk om even terug te kijken naar vroeger, je voelt je gelijk weer een aantal jaren jonger. In het voorprogramma trad het Oslo Gospel Choir op. Een enthousiast koor, dat aangaf weer blij te zijn om in Holland te zijn. Een groot deel van het publiek raakte enthousiast en geheel in de stemming voor de hoofdartiest: Michael. Het nummer waarmee gestart werd, was ?You are holy?.  Een goede start van de avond, want waar kun je beter mee beginnen dan je Schepper te prijzen?
Er werd een film getoond over Compassion, waar ?MWS? ambassadeur voor is. Schokkend om te zien hoe erg de armoede in delen van Afrika is. Na dit filmpje volgde een aankondiging  door Bert van Leeuwen en vervolgens begon het concert. Michael heeft het in zich om een heel stadion op zijn/ haar plek enthousiast te krijgen.  Michael bracht diverse liederen ten gehore, onder andere van de Cd?s Worship (again), Healing rain en natuurlijk van ?A new Hallelujah?. Een welkome afwisseling. Persoonlijk vind ik de laatste CD overigens niet echt een topstuk. De liedjes missen af en toe de ?core Business?. Dat neemt niet weg dat de avond al met al toch zeer geslaagd was.

M.E.


Commentaar

 • Wat gaan jullie doen in de vakantie? 2022-07-29 17:03:09

  Er is wat met de vraag die ik hierboven neerschreef. Hij wordt nogal eens gesteld in deze tijd:...

 • Boerenverstand 2022-07-15 17:17:53

  Op het moment dat ik dit commentaar schrijf (maandag 4 juli) wordt het land platgelegd door...

 • Zeven vinkjes 2022-07-01 18:00:29

  Zomaar op een avond word ik gefascineerd door het verhaal van een schrijver, die aan tafel zit bij één...

 • Vluchtelingen 2022-06-17 17:01:48

  Komende maandag, 20 juni, is het Wereldvluchtelingendag. Al sinds 2001 is deze dag door de...