ImageEindelijk! Het schooljaar is weer voorbij en het is weer tijd voor vakantie. Je kunt doen waar je zin in hebt. Misschien ga je wel op vakantie, of blijf je thuis. In het afgelopen schooljaar heb je veel geleerd. Misschien op school, maar misschien ook door de verschillende sporten of andere dingen die je hebt gedaan. Vaak kun je wel iets noemen waar je goed in bent. Het kan zijn dat je  behulpzaam bent, goed bent  in het schrijven van verhalen of bijvoorbeeld leuk mee kan komen met rekenen. Meestal ben je niet alleen in ??n ding goed, maar ben je in veel dingen goed.

Gaven
Deze ?eigenschappen? heb je niet zomaar. We noemen ze ook wel talenten of gaven. Deze gaven heb je  niet zomaar. De Here God heeft je deze gegeven. In het afgelopen jaar heb je weer kunnen zien waar je goed in bent. En je hebt deze gaven niet zomaar: Hij geeft ze om ermee aan het werk te gaan. Misschien heb je het boekje ?Speciaal voor jou? gelezen van Max Lucado. Dit boekje gaat over Wout. Wout woont in Nerfland. In Nerfland bestaan alle poppetjes uit hout. In het dorp waar Wout woont, woont ook Eli, de maker van de poppetjes. Op een dag geeft Eli aan elk houten poppetje een cadeau. Wout krijgt een hamer, een ander een verfkwast of een gitaar. Iedereen is er erg blij, want ze kunnen het goed gebruiken. Het komt ook nog eens goed uit, want ze vinden het leuk om het cadeau te gebruiken. Wout die de hamer heeft gekregen, vindt het leuk om te timmeren. Wout?s vriend die een gitaar heeft gekregen, weet helemaal hoe je gitaar kunt bespelen. Je gaven gebruiken
Op een dag komt er in Nerfland een gezin dat nogal veel pech heeft. Hun kar is stuk en ze hebben ontzettende honger. Alle Nerflanders (de houten poppetjes) willen wel graag helpen en ze gaan meteen aan de slag. Maar het mislukt helemaal. Want de burgemeestersvrouw wil voor ze koken, terwijl ze helemaal niet goed kan koken: daardoor krijgen ze aangebrand brood en koude soep. Als de Nerflanders het niet meer weten, gaan ze naar Eli en vragen hem om raad. Eli herinnert ze aan de cadeaus die ze hebben gekregen. En zo gaan ze aan het werk. Wout maakt de wiel van de kar, een ander maakt de kleren en een derde kookt heerlijk eten voor het gezin. Zo kunnen ze samen het gezin goed helpen.

Goed gebruik
Je voelt hem al aankomen: De Here God heeft jou ook heel veel dingen gegeven waar je goed in bent. Het zijn cadeaus en Hij wil je nog meer geven. Maar je mag ze ook gebruiken. Het kan zijn dat je goed in rekenen bent of dat je erg behulpzaam bent. Als je de Here God bidt of Hij je wil laten zien hoe je deze cadeaus kunt gebruiken, zoals Hij dat wil, dan zal je gebed verhoord worden. Je zult merken dat je de cadeaus ook erg leuk zult vinden! Zo wordt je steeds meer gezegend, met andere woorden: zo krijg je steeds meer cadeaus!


Commentaar

 • Zingen in de eredienst 2023-12-02 13:08:03

  Welke liederen leren wij onze kinderen en jongeren aan?   Het is nog niet eens zo lang geleden:...

 • Missionaire voorbede 2023-11-03 18:25:06

  Eigenlijk richt ik dit commentaar vooral aan mezelf. Omdat ik er zelf vaak niet aan denk als ik op de...

 • Herverkaveling? 2023-10-20 08:35:40

  In de media duiken de laatste tijd geregeld stemmen op om alle gereformeerde kerken op een hoop te...

 • De achilleshiel 2023-10-06 15:18:46

  Soms gebeurt er iets in je omgeving, dat je aan het denken zet. En als je iemand bent, bij wie dat...