ImageHet kan zijn dat het zondag is als je dit artikel leest. Dan ben je waarschijnlijk naar de kerk geweest en heb je daar mensen ontmoet die ook in de Here God geloven. Maar als je dan maandag weer naar school gaat, kom je misschien je vrienden tegen die niet naar de kerk gaan. Wat vind je daarvan? Vind je het niet leuk? Of maakt het je niks uit? Het kan moeilijker worden als jij wordt uitgescholden om je geloof. Het kan ook zijn dat je aanvoelt dat je maar beter niet kunt zeggen dat je naar de kerk gaat: dan is het dikke bonje; zeker weten dat je je vrienden kwijt bent?

Getuigen?? Wasda?
Getuigen? Dat is toch vertellen over de Here Jezus. Is dat ook niet zoiets als in het centrum opwekkingsliedjes gaan zingen, of folders uitdelen? Vertellen aan je vrienden wie de Here Jezus is? Of iemand mee naar de kerk nemen? Dat kan inderdaad het geval zijn. Ook op deze manieren kun je iets vertellen over de Here Jezus. Je kunt ook getuigen door te vertellen wie Jezus voor jou is. Eigenlijk is dat ook een opdracht. Maar? nu kan het juist zo zijn dat jij niet zo goed in het spreken bent. Het kan zijn dat je niet goed uit je woorden kan komen en dat je soms de Bijbelverhalen niet goed kan herinneren.
Getuigen is praten?
Veel mensen vinden dat je alleen getuigt van de Here Jezus als je over Hem praat, Zijn blijde boodschap vertelt. Dat is niet helemaal juist. Het is wel waar dat je dan veel kunt vertellen. Maar juist door Zijn liefde door te geven, laat je zien Wie Jezus voor je is. Praten is niet het enige middel. Niet iedereen is goed in praten. Neem nu Mozes, Mozes vond praten ook niet makkelijk. Maar toch werd hij door God gebruikt om het volk te leiden. Zo kun jij ook gebruikt worden. De Here God kan je gebruiken in Zijn Dienst. Ook al ben je verlegen en bang dat je wordt uitgescholden, toch wil de Here God je gebruiken om mensen te vertellen van Zijn Liefde. Getuigen van de Here Jezus is ook een opdracht. Wij, christenen, zijn het zout van de aarde(Matth. 5). De Here Jezus bedoelt daarmee dat wij nodig zijn in de wereld. Brood zonder zout is vies. Patat wordt pas lekker met mayo, maar ook een patatje oorlog is niet te eten als er geen zout op zit. Zouten heb je nodig om in leven te blijven en lekker te eten..

Getuigen? met alles
Getuigen doe je niet alleen door te praten. Sterker nog: het is zoals je leeft. Ben je  aardig, behulpzaam, liefdevol? kortom: streef je ernaar om te doen wat Jezus van je vraagt? En vraag je ook om de Heilige Geest? Zodat Hij je kan helpen? Dan kunnen mensen zien Wie Jezus is. Natuurlijk, je doet nog veel dingen niet goed. Maar mensen zien wel iets aan je. Het valt op. En doordat je de Here Jezus volgt, zijn er mensen die zich afvragen hoe het kan, dat jij anders bent dan de rest. En dat kan ervoor zorgen dat ze nadenken over het geloof. En zelfs in de Here Jezus gaan geloven. Het is dus erg belangrijk om te getuigen door w?t je doet, en hoe je dat doet. Stel je voor dat je altijd heel onaardig bent, nooit mensen helpt, eigenlijk nooit wilt doen wat Jezus van je vraagt. En stel dat je dan gaat vertellen dat je in Jezus gelooft en dat Hij van elk mens houdt. Kan iemand dat dan aan je zien? Ik denk het niet. Dan is het net zoals je zegt dat je van je vriendin houdt, maar haar altijd uitscheldt en respectloos voor haar bent. Mensen zien dan niet dat je van je vriendin houdt en ze geloven dat ook minder snel. Je kan wel zeggen dat je je vriendin lief vindt. Maar de mensen geloven er niet echt in: je handelt er immers niet naar!

Getuigen: moet het echt?
Als je echt in de Here Jezus gelooft  en Hem wilt volgen, dan zul je merken dat je wel van Hem wilt getuigen. Maar het is niet gemakkelijk! Het is erg lastig als mensen je uitlachen, of naar tegen je doen als je in Jezus gelooft. Maar houdt vol! De Here Jezus wil je helpen, je hoeft het niet alleen te doen. De Here Jezus zal nooit iets van je vragen wat je niet kan. Hij zal ervoor zorgen dat het je wel lukt. Misschien niet direct en makkelijk zoals jij dat wilt, maar Hij helpt wel! Je zult merken dat het steeds minder moeilijk wordt om te getuigen van Jezus. Hij helpt je! Vertrouw daar maar op!


Commentaar

 • Start 2023-09-22 17:35:43

  Het vorige nummer van het Kerkblad was het officiële startnummer. Dit Commentaar schrijf ik op de...

 • Afscheid van Kees 2023-09-09 07:50:33

  Je kunt die SGP-Kamerleden niet verwijten dat het jobhoppers zijn. Van die mensen die altijd...

 • Stemmen 2023-08-25 08:26:41

  Het is nog lang geen 22 november, de dag waarop we de nieuwe leden van de Tweede Kamer mogen...

 • Oog voor de schepping 2023-08-10 14:54:37

  ‘Het geld ligt op straat.’ Die woorden las ik pas in een interview in de EO Visie. Een mevrouw...