ImageAls God de aarde heeft geschapen kijkt Hij rond en ziet en zegt dan ook dat alles goed is. Met het zondigen van Adam en verandert dat. Vanaf het moment dat zij, na het eten van de boom, uit het paradijs gezet zijn, zondigen alle mensen. Het wordt zo erg dat God er op een gegeven moment spijt van heeft dat Hij de mensen heeft geschapen. Een zondvloed moet de aarde weer helemaal schoonmaken.
Alle mensen op aarde zondigden dus tegen God, maar er is ??n man die wel goed doet en nog in God gelooft die man is Noach. Noach is een man van 600 jaar, met een vrouw en drie zonen. God gaat naar Noach toe en Hij zegt tegen hem dat Hij de aarde wil gaan vernietigen, met alle mensen erbij. Maar Noach mag blijven leven omdat hij wel in God gelooft. Voor deze redding moet hij zelf een ark gaan bouwen. God legt precies aan Noach uit hoe groot de ark moet zijn, waarvan de ark gemaakt moet zijn en Hij vertelt hem ook dat er dieren mee moeten. Deze ark moet 300 el lang, 50 el breed en 25 el hoog zijn. De maat die wordt gebruikt is dus de el. E?n el is ongeveer 45 centimeter. God vertelt Noach ook dat de ark drie verdiepingen moet hebben, een deur aan de zijkant en dat er aan de bovenkant een lichtopening moet zijn. God voert dus door Noach zijn plan uit. Hij gebruikt in de Bijbel wel vaker mensen om dingen te laten gebeuren zoals Hij ze wil. God kan nu nog steeds mensen gebruiken om dingen duidelijk te maken. De mensen die de ark van Noach zagen vonden het maar gek, wie gaat er nou zo?n grote ark bouwen midden op het land. Noach probeerde de mensen dan wel uit te leggen dat hij het moest doen van God, maar de mensen luisterden en ze trokken zich niks van Noach aan.
Dan is de ark klaar en kan hij gevuld worden met eten en natuurlijk met de dieren en met Noach en zijn gezin. Van de dieren moesten er van alle reine dieren en van alle vogels zeven mannetjes en zeven vrouwtjes in. Van alle onreine dieren moesten er ??n mannetje en ook ??n vrouwtje mee in de ark. God stuurde alle dieren Zelf naar de ark en Noach zette ze op hun plek en toen alle dieren in de ark waren deed God Zelf de deur dicht. Als de deur dicht zit begint het heel hard te regenen en begint de ark te drijven, het regent wel 40 dagen en nachten achter elkaar. Alle zondige mensen komen om en tegelijk met hen wordt een groot deel van de schepping vernield. Na die 40 dagen stopt het met regenen en is er 150 dagen lang alleen maar water op de aarde. Dan laat God een harde wind over het water waaien om het water te laten verdwijnen. Op een gegeven moment komt de ark vast te liggen op een berg, op het Ararat-gebergte. Noach laat een raaf los uit de ark en deze raaf komt niet weer terug, blijkbaar kan hij voldoende voedsel vinden. Daarna laat hij een duif los, maar die komt weer terug, want hij kan nergens een plek vinden waar hij kan gaan zitten om uit te rusten. Na zeven dagen laat Noach de duif weer los, de duif komt dan wel weer terug maar heeft dan een blaadje van een olijfboom in haar bek. Daardoor weet Noach dus dat er alweer planten en bomen groeien op de aarde. Na zeven dagen laat Noach de duif nog een keer los en dan komt de duif niet meer terug.
Noach weet nu dat de aarde weer droog en vruchtbaar is en dan mag Noach van God met zijn familie de ark uit. Alle dieren mogen ook uit de ark en die mogen de aarde weer gaan bevolken en ze moeten talrijk worden. Noach bouwt een altaar voor God en brengt een offer, hij is zo blij dat hij weer op de aarde mag leven na een heel jaar in de ark te hebben geleefd. God geeft Noach en zijn familie ook een teken. Hij laat een regenboog verschijnen en dit is dan het teken van God dat Hij nooit meer een zondvloed zal laten komen. Soms kun je nu nog de regenboog zien en dan mag je altijd denken aan deze belofte van God.

Laura van Putten


Commentaar

 • Start 2023-09-22 17:35:43

  Het vorige nummer van het Kerkblad was het officiële startnummer. Dit Commentaar schrijf ik op de...

 • Afscheid van Kees 2023-09-09 07:50:33

  Je kunt die SGP-Kamerleden niet verwijten dat het jobhoppers zijn. Van die mensen die altijd...

 • Stemmen 2023-08-25 08:26:41

  Het is nog lang geen 22 november, de dag waarop we de nieuwe leden van de Tweede Kamer mogen...

 • Oog voor de schepping 2023-08-10 14:54:37

  ‘Het geld ligt op straat.’ Die woorden las ik pas in een interview in de EO Visie. Een mevrouw...