?Wees vastberaden en standvastig, De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.?
Deutronomium 31:8.
Psalm 121.
Mijn hulp is van U Heer!

Heb je ook wel eens, dat je je alleen voelt? Dat het net lijkt alsof er niemand is die bij je is, niemand die je echt begrijpt? Zulke momenten heeft iedereen wel eens. Op zulke momenten ga je twijfelen aan alles en iedereen, wordt je vreselijk onzeker en dat zorgt voor spanning. Niets loopt meer lekker, niets gaat zoals jij het wilt hebben, alles gaat verkeerd. Voor jouw gevoel dan.
Met je vrienden kun je er niet over praten, want die geloven niet in God en snappen je problemen niet. Ze vinden dat je je aanstelt. Ook met je ouders kun je er niet goed over praten omdat die dan meteen overdreven bezorgd gaan doen. Dat wil je natuurlijk ook niet. Een tijdje hoopt die spanning zich op, maar op een gegeven moment komt die spanning eruit. Op een bepaald moment kun je het niet meer aan. Dan is alles er op eens tegelijk, en word je chagrijnig, of moet je huilen. Op zo?n moment gaat praten vaak beter. Een goed gesprek met je ouders kan dan toch wel opluchten.
Maar weet je wel dat al die spanning nergens voor nodig is? Weet je wel dat er altijd iemand is die er voor je is? Iemand die je nooit in de steek laat? Iemand die voor je is, achter je, naast je, onder je en voor je? Je hoeft niet bang en onzeker te zijn, want de Heer is bij je. Daarom kun je zeker van jezelf zijn, en hoef je je niet alleen te voelen. Hij is bij je en hij zorgt voor je! 24 uur per dag, 7 dagen in de week, Hij waakt over jou, altijd. Je kunt altijd hulp verwachten van uit de Hemel.
Mijn hulp is van U Heer!

Hanneke van Dokkum


Commentaar

 • Wat gaan jullie doen in de vakantie? 2022-07-29 17:03:09

  Er is wat met de vraag die ik hierboven neerschreef. Hij wordt nogal eens gesteld in deze tijd:...

 • Boerenverstand 2022-07-15 17:17:53

  Op het moment dat ik dit commentaar schrijf (maandag 4 juli) wordt het land platgelegd door...

 • Zeven vinkjes 2022-07-01 18:00:29

  Zomaar op een avond word ik gefascineerd door het verhaal van een schrijver, die aan tafel zit bij één...

 • Vluchtelingen 2022-06-17 17:01:48

  Komende maandag, 20 juni, is het Wereldvluchtelingendag. Al sinds 2001 is deze dag door de...