Logos Hope is een zendingsschip van Operatie Mobilisatie (OM). Hierop hoop ik binnenkort twee jaar van mijn leven door te gaan brengen! Eerst zal ik wat vertellen over me zelf, over hoe ik ertoe gekomen ben om deze keuze te maken. Daarnaast zal ik wat vertellen over OM, Logos Hope en de voorbereidingen.

De aanleiding om 25 maanden als vrijwilliger te gaan werken, was een presentatie van een jongen die zelf ook voor twee jaar met het schip heeft gevaren. Het enthousiasme waarmee hij over God en zijn ervaringen sprak, raakte mij. Het mooie van de Logos Hope is dat het schip de hele wereld rondvaart met als doel evangelisatie, training, mobilisatie van plaatselijke christenen, lectuurverspreiding en hulpverlening. Op deze manier worden veel mensen bereikt en wordt de kerk wereldwijd opgebouwd. Wat is nou mooier dan op zo’n concrete manier zoveel mensen het goede nieuws te brengen en te helpen? Maar was dit voor mij op dit moment wel echt het juiste om te doen? Ik heb mijn plannen en vragen neergelegd bij God en bij mensen om mij heen. Onder andere de positieve reacties van mensen uit mijn omgeving gaven mij de bevestiging dat dit de juiste stap was. Mijn passie gaat uit naar Jezus en mensen en mijn verlangen is dat mensen de liefde van Jezus mogen leren kennen. Wat geweldig dat ik hier op deze manier een rol in mag gaan spelen! Ik hoop dat we mensen mogen raken en dichter bij God mogen brengen.

Het is een grote stap, een sprong in het diepe… Want hoe zal het zijn? Het is denk ik goed om te beseffen dat ik eigenlijk niet precies weet waar ik aan begin, maar dat ik deze stap zet in vertrouwen op God. Dat Hij bij me zal zijn in moeilijke en goede tijden. En dat ik mag weten dat als ik op Hem vertrouw en me door Hem laat leiden, Hij er voor zal zorgen dat ik de juiste koers vaar.

 

Wat ga ik doen?

Op 15 januari 2013 vertrek ik naar Mosbach (Duitsland) om een conferentie bij te wonen. Mensen vanuit de hele wereld die worden uitgezonden via Operatie Mobilisatie naar een zendingsveld komen hier naar toe. Na deze conferentie vlieg ik met het ‘Logos-Hope’ team naar het land waar de Logos Hope zich op dat moment bevindt, waar we een training zullen krijgen om in februari goed voorbereid het veld in te gaan. Op het schip zal ik op een van de afdelingen gaan werken. Per week zal ik ongeveer 40 uur werken. Daarnaast heb ik een dag in de week een zogenaamde ‘ministry dag’. Op deze dag ga ik van het schip af om programma’s uit te voeren, contact te leggen met de lokale bevolking, te evangeliseren, en om bezoeken af te leggen bij kindertehuizen, gevangenissen etc. Genoeg te doen dus!

 

Operatie Mobilisatie (OM)

Operatie Mobilisatie is een vrijwilligersorganisatie die werkzaam is in meer dan 100 landen. Naast het werk in de landen vaart OM met de Logos Hope van havenplaats naar havenplaats. Op www.nl.om.org vind je meer informatie over Operatie Mobilisatie.

 

Logos Hope

Aan boord van de Logos Hope zijn zo’n 400-500 mensen werkzaam met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 23 jaar. God heeft via vrijwilligers op het schip al zoveel bereikt! Als het schip een haven aandoet, ontstaat er een uniek samenwerkingsverband tussen kerken en gemeenten en worden de bestaande banden versterkt. Het schip werkt als een trekpleister waar iedereen, ongeacht taal of cultuur, graag een kijkje neemt. Plaatselijke christenen worden aan boord toegerust door het bijwonen van seminars en workshops. Daardoor wordt het persoonlijke geloofsleven en de kerk wereldwijd opgebouwd.

 

Thuisfrontteam (TFT)

Werken op de Logos Hope is geen eenmansonderneming. Ik kan het namelijk niet alleen. Daarom heb ik een thuisfrontteam opgericht. Zij zullen mij helpen bij de voorbereidingen en op het moment dat ik werkzaam ben op het schip.

 

Hoe gaat het nu?

De voorbereidingstijd is een drukke periode, maar met hulp van God en het thuisfrontteam loopt het allemaal goed en daar ben ik erg dankbaar voor. Ik ervaar God dicht bij me. Ook zijn er heel veel mensen die mij steunen; in gebed en financieel. Heel erg bedankt hiervoor! Zonder jullie zou deze onderneming niet kunnen plaatsvinden. Op 30 december om 9:30 uur zal in de Bethelkerk in Leeuwarden de uitzendingsdienst gehouden worden (Bethelkerk, Huizumerlaan 102, 8934 BK Leeuwarden). U bent bij deze van harte uitgenodigd!

 

Doet u mee?

Deze onderneming kan niet zomaar plaatsvinden. Daar heb ik uw hulp hard bij nodig!

U kunt mij helpen door twee dingen: gebed en financiële support.

 

Gebed

Gebed is nodig! Hieronder staan een paar gebedstips die u wellicht kunnen helpen bij gebed. Ik zou het geweldig vinden wanneer u  mij op deze manier wilt ondersteunen.

- Gezegende voorbereidingstijd

- Thuisfrontteam. Dat zij hun taak als een uitdaging mogen zien en zich door God laten leiden. Dat God hen de wijsheid geeft die ze nodig hebben en dat ze samen een eenheid vormen

- Werving financiën

- Familie/vrienden waar ik afscheid van moet gaan nemen

- Dat ik mag groeien in mijn relatie met God. Dat ik op Hem blijf vertrouwen en me door Hem laat leiden

 

Financiële support

Werken op de Logos Hope is voor 100 % vrijwilligerswerk. Ik krijg dus geen salaris, maar kost, inwoning enz. moeten wel worden betaald. Het is zelfs zo dat ieder bemanningslid ruim 1000 euro per maand neerlegt om alle onkosten te vergoeden, zoals kost en inwoning, verzekeringen, trainingen en cursussen etc. Om in januari 2013 definitief mee te kunnen is het nodig dat ik dit bedrag door middel van sponsoring bij elkaar krijg. Elk bemanningslid wordt ondersteund door een gemeente en vriendenkring. Hierdoor wordt de Logos Hope varend gehouden. Het is een heel bedrag, maar stel dat er 100 mensen zijn die mij voor bijvoorbeeld 10 euro per maand willen sponsoren, dan ben ik er al bijna!

Wilt u meer weten?

Kijk dan op www.liannetimmer.nl.nu en/of bel of mail mij.

 

Leeuwarden
Lianne Timmer

 

U kunt Lianne steunen door  uw gift over te maken op: Bank 11.42.32.938 t.n.v. Operatie Mobilisatie, o.v.v. Lianne Timmer. U kunt ook de sponsorkaart invullen; deze is te vinden op www.liannetimmer.nl.nu onder het kopje ’support’.


Commentaar

 • Convent 2024-02-22 17:59:53

  Het kan je haast niet ontgaan zijn. Het convent dat op DV 20 april 2024 door deputaten...

 • Volle verzekering 2024-02-10 09:35:41

  Een gaatje in de agenda maakt dat wij op vakantie gaan. De camper wordt volgepakt met die dingen...

 • Helpen 2024-01-27 09:14:13

  Het is bijna Hulpverleningszondag en daarom wordt in dit nummer van het Kerkblad ingegaan op...

 • Goed voornemen 2024-01-13 09:36:53

  De stelling die Sake Stoppels, emeritus lector theologie, van de CHE, poneert in zijn bijdrage in...