Een groot deel van de vergadering stond in het teken van een adviesvraag van CGK Assen Bethel met betrekking tot de instituering van de wijkgemeente ’Assen Zoekt…’ tot een zelfstandige CGK zendingsgemeenteGeconstateerd wordt dat aan alle voorwaarden van de kerkorde om te komen tot een zelfstandige gemeente is voldaan en dat er sprake is van een gezamenlijk verlangen deze stap te zetten. De adviezen van deputaten evangelisatie zijn ter harte genomen en de visitatoren zijn zorgvuldig te werk gegaan. De vergadering geeft hierop een positief advies. ‘Assen Zoekt…’ was al een wijkgemeente van Assen Bethel en had al eigen ambtsdragers. Een volgende stap is de examinering van een drietal broeders, naar artikel 3 van de kerkorde zodat zij de gemeente mogen voorgaan. Zij mogen in tegenstelling tot br. Setz, die evangelist is naar artikel 4, niet de sacramenten bedienen. De examinering zal plaatsvinden op D. V. 9 februari 2017.

Verder werd aan de hand van verslagen naar art. 41 en kerkvisitatieverslagen gesproken over verschillende onderwerpen. Wat betreft het beroepingswerk: Hoogeveen heeft ds. Bikker beroepen en wacht zijn besluit af. Ook in Nieuweroord / Nieuw-Balinge en Emmen wordt de nodige aandacht gegeven aan het beroepingswerk. Ook de samenwerking met  GKv-gemeenten kwam ter sprake. Soms wordt gesproken over nauwere contacten, soms moet men een stap terug doen. Verder kwamen jeugdwerk en bezetting van de kerkenraad ter tafel. Het is goed om samen ‘lief en leed’ te delen, met elkaar mee te leven, mee te denken en elkaar in gebed op te dragen aan de Here.

Binnen de classis zijn een aantal gemeenten waar men te maken heeft met asielzoekers. Vroeger was de kerk druk met zendingswerk ver weg, nu komt het zendingswerk bij ons. Veel asielzoekers hebben nooit de kans gehad kennis te maken met de Bijbel en mogen nu de Here leren kennen. Zowel ‘Assen Zoekt… ‘als Hoogeveen hebben een indrukwekkende doopdienst meegemaakt waarin zowel volwassenen als kinderen gedoopt mochten worden.


Commentaar

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...