Tamera Alexander schrijft vaak boeken die gedeeltelijk berusten op waarheid. Deze roman is het tweede deel van in Carnton-reeks. Het eerste deel beschrijft de verschrikkelijke slag bij Franklin, vlak bij Carnton house, tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. In dit tweede deel is de oorlog voorbij, maar de partijen komen elkaar natuurlijk tegen. In de oorlog waren ze elkaars tegenstanders, nu moeten voor- en tegenstanders van de slavernij samen verder.

 

Catriona O’Toole en haar kleine zusje Nora komen vanuit Ierland naar Franklin, waar ze hun broer Ryan hopen te vinden. Hij is al eerder naar Amerika vertrokken, omdat het leven in Ierland erg zwaar was. Bij aankomst bleek hij dienst te moeten nemen in het leger van de Zuidelijke staten, als hij weigerde moest hij terug naar Ierland. Na de oorlog stuurt hij geld naar zijn zus, zodat ze samen met Nora naar Amerika kan reizen en nog genoeg overhoudt om een aardig sommetje op de bank te zetten. Ryan heeft blijkbaar flink gespaard.

 

Wade Cunningham was soldaat bij de Noordelijke staten. Na de oorlog komt terecht bij de Geheime Dienst. Zijn opdracht is om te achterhalen waar en door wie al dat valse geld, dat in omloop is, gedrukt wordt. Het wordt spannend als blijkt dat Catriona, met wie hij bevriend geraakt is, vals geld bij de bank heeft ingeleverd!

 

Tamera Alexander heeft een interessant boek geschreven, het leest ook lekker weg, maar het is wel wat wijdlopig. Het zou het de leesbaarheid ten goede komen  als het verhaal wat ‘ingedikt’ was.

 

Janneke van der Molen, Bierum

 

Tamera Alexander, Kleuren van waarheid, Van Wijnen: Franeker 2021, 478 blz., €  21,00, ISBN 9789051945980

 


Commentaar

 • Israël 2021-09-24 17:39:46

  Op zondag 03 oktober besteden we als kerken (extra) aandacht aan de band tussen Israël en de kerk. De...

 • Repeterende breuken 2021-09-10 17:09:49

  Toen in Afghanistan opnieuw een zelfmoordaanslag van de IS was verzuchtten we: Houdt het nu nooit...

 • Druk 2021-08-27 17:03:58

  Simone Biles. Tom Dumoulin. Kiki Bertens. Naomi Osaka. Vier sporters die tot de top van hun sport...

 • Poëtisch Noorden 2021-08-13 19:24:19

  We hebben ons voor een week in een hutje verschanst. Geen water, geen WC. Vakantie is echt een...