Tegen de achtergrond van haar leven als schippersvrouw opent Willie Zeldenrust de Bijbel en trekt lijnen. Vermakelijk en tegelijk ernstig toont ze hoe het kan gaan. Herkenbaar en tegelijk verrassend.
De keuze om een schipper te gaan liefhebben, met hem te trouwen en zo een heel ander leven te gaan leiden kan gemakkelijk vergeleken worden met de keuze Christus te volgen. Beide zijn levensbepalend en niet altijd gemakkelijk.


Zeldenrust benadrukt de vrije keuze, de eigen wil, maar tegelijk ook ervaart ze de keuze als een sprong in het diepe. Niemand dwingt haar, de schipper niet en ook Jezus niet, maar toch geldt: Gij geheel anders, hij hebt Christus leren kennen.
Het leven op een schip is compleet anders dan dat aan de wal, dat moge duidelijk zijn. Maar wat de schrijfster duidelijk probeert te maken is dit: haar liefde voor de man die zij trouwde veranderde haar leven en precies dat geldt voor het leven met Christus. Zijn liefde voor jou en jouw liefde voor Christus veranderen alles.
Aan de hand van grappig geschreven anekdotes uit de dagelijkse praktijk worden Bijbelse principes uitgelegd. Vertrouwen, communicatie, verdwalen, stormen.
Het is een leuk boekje dat zeker de moeite van het lezen waard is. En bovendien leer je wat het betekent op een schip te leven. Iets wat nét even anders is.

Nel Noppe, Leeuwarden

Willie Zeldenrust-ten Harkel, Schipperen, Scholten, Zwolle 2021, 172 blz., € 16,95, ISBN 978 90 83080 76 5


Commentaar

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...