Op 14 oktober kwam de classis Hoogeveen bijeen.

Veel werd er gedeeld over het gemeenteleven na corona. Er is dankbaarheid dat de erediensten weer bezocht mogen worden en dat er weer gelegenheid is voor ontmoeting.

Ook in de classis Hoogeveen zijn gemeenten die spreken over de plaats en positie van LHBTI gemeenteleden en een keuze maken of hebben gemaakt die niet gelijk is aan de uitspraken van de Generale Synode. De vraag wordt gesteld wat de waarde is van kerk zijn binnen het landelijk kerkverband.

Ds. D. A. Brienen hoopt in het voorjaar, samen met ds. H. J. Th. Velema, een avond te beleggen over onze identiteit. Wat heeft het ons te zeggen dat we christelijk gereformeerd zijn? Het doel is om zo breed mogelijk, dus kerkenraden en gemeenteleden, elkaar te ontmoeten en te bemoedigen. Dit is geen formele classicale bijeenkomst, maar er is een broederlijke oproep naar alle gemeenten om hierbij aanwezig te zijn.

Binnen de classis was altijd al een overzicht voor de zomervakantie wanneer welke predikanten aanwezig zijn. Dit wordt nu uitgebreid naar alle vakanties omdat het ook op andere momenten handig kan zijn te weten wie beschikbaar is.

Omdat de kerkvisitaties in de afgelopen tijd geen doorgang hebben gevonden zullen alle gemeenten voor de najaarsvergadering van 2022 door de visitatoren bezocht worden.

Verder werd nog gesproken over het beroepingswerk en de taak van consulenten.

 

Hoogeveen, ds. J. W. Moolhuizen, Hoogeveen

A. Oosting-Vedders, Dedemsvaart


Commentaar

  • Wereldverbeteraars 2024-05-03 13:31:31

    Wereldverbeteraars Met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ (2019), heeft Rutger Bregman zijn...

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...