Voor iedereen die altijd al op academisch niveau iets heeft willen doen met theologie, is de Theologische Universiteit Apeldoorn gestart met de master ‘Herbronning Gereformeerde Theologie’. Deze laagdrempelige deeltijdmaster van 60 EC (studiepunten) heeft als insteek om theologie te verbinden aan de (beroeps)praktijk van de studenten.

Wat is er zo bijzonder aan deze master? Negen redenen om te kiezen voor deze TUA-master:

 

-        Rijke inhoud
De gereformeerde theologie is heel rijk en heeft alles te maken met de vele aspecten van het leven. Tijdens de master Herbronning Gereformeerde Theologie ga je daar schatten uit putten. Dat doe je bij modules als ‘De Bijbel lezen in de 21e eeuw’, ‘Vrijheid, recht en gerechtigheid’ en ‘Christelijke wijsheid in praktijken van leiderschap’. Dit is een master die wat met je doet.

-        Hedendaags
We duiken niet alleen in het verleden, maar leggen altijd de link naar het heden. Hoe wordt hier nu over gedacht? Wat betekent wat we in de Bijbel lezen voor vandaag? En voor jou?

 

-        Verbinding met jouw beroepspraktijk

Tijdens de master wordt de link gelegd naar jouw huidige of beoogde beroepspraktijk. Wat betekent de gereformeerde theologie voor jouw dagelijks werk als jurist, docent, beleidsmedewerker, arts? Hoe kun je daar verdieping in aanbrengen? Je kiest modules die aansluiten bij jouw interesse. En bij het schrijven van de thesis kies je een praktische of theoretische vraag die voor jou relevant is.

 

-        Colleges alleen op woensdag

Colleges worden gegeven verspreid over vier collegeperiodes per jaar van elk zes weken, en altijd op woensdag. Lekker duidelijk en compact. Je kiest zelf in welk tempo je mee wilt doen. Zo houd je ook tijd over voor andere belangrijke dingen.

 

-        Laagdrempelig
Slechts 60 EC: De master telt 60 studiepunten, verspreid over (keuze)modules van elk 15 EC , die je in je eigen tempo kunt behalen. Je kunt dus twee jaar over deze master doen, maar ook één, of zelfs vier jaar!

Toelating:
Je kunt instromen zonder een vooropleiding in de theologie. De precieze eisen staan op https://www.tua.nl/nl/onderwijs/o/60ecmaster/toelating-en-inschrijving.

 

-        Goede sfeer
De Theologische Universiteit Apeldoorn is een kleinschalige instelling, prachtig gelegen aan het lommerrijke Wilhelminapark. Studenten en docenten kennen elkaar en hebben oog voor elkaar. En: de lijntjes zijn kort.

 

-        Gereformeerde identiteit
Van de studenten wordt gevraagd instemming te betuigen met de gereformeerde belijdenisgeschriften of deze te respecteren. Een groot deel van de studenten kiest voor deze master vanwege de gereformeerde identiteit van de TUA en haar docenten. Die identiteit is verweven met alle colleges. Dat betekent overigens niet dat iedereen overal hetzelfde over denkt, integendeel! Dat maakt het juist zo boeiend.

-        Betaalbaar
De master Herbronning Gereformeerde Theologie is, zeker in vergelijking met andere opleidingen, betaalbaar. Helemaal als je in het verleden nog geen andere master hebt behaald. De actuele tarieven vind je hier: https://www.tua.nl/nl/onderwijs/o/60ecmaster/studiekosten

 

-        Uniek

De bovengenoemde redenen samen maken deze master uniek in zijn soort. Kom het zelf ervaren tijdens een meeloopdag! Je bent welkom op de woensdagen waarop college wordt gegeven. Welkom!

 

Wil je meer weten over de master Herbronning Gereformeerde Theologie? Kijk dan voor meer informatie op https://www.tua.nl/nl/onderwijs/o/60ecmaster. Je bent ook van harte welkom om een keer geheel vrijblijvend een dag te komen meelopen om te kijken of je het wat vindt!

 


Commentaar

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...