Surhuisterveen
Wij hebben 10 en 11 september ons startweekend. Op zaterdag hebben we een gezellige middag georganiseerd met actieve spelletjes voor jong en oud. Gezelligheid en interactie met elkaar staat hier voorop.
We vinden het belangrijk om na de corona-periode weer ongedwongen bij elkaar te kunnen zijn. We hebben aan het eind van de middag nog een barbecue en daarna is er nog een activiteit, een Bijbelse escaperoom, voor de jeugd vanaf 12 jaar. Ook zondag zal er in de diensten aandacht zijn voor de start van het kerkelijk seizoen en starten we ook weer met een jaarthema.

Broeksterwoude-Andreas

De start van een nieuw verenigingsseizoen heeft iets in zich van een nieuw begin. Als kerkenraad zien dan wij dan ook graag dat er momenten zijn aan het begin van het seizoen waar de gehele gemeente bij betrokken is.

De zaterdag die voorafgaat aan de 'jeugdzondag' komen de kinderen van de zondagsschool bij elkaar om gezamenlijk een broodmaaltijd te nuttigen. De bijbelvertelling die hierbij gehouden wordt is afgestemd op het onderwerp van de prediking van de zondag erop. Op deze wijze is er voor de kinderen op de zondag tijdens de erediensten dan ook veel herkenning.

Op de zondag na de middagdienst vindt vervolgens een preekbespreking plaats, die afgesloten wordt met een maaltijd.

We mogen zien dat er op deze wijze een betrokkenheid is bij de jongeren onderling.

Vervolgens word er en 'startavond van de verenigingen gehouden'. Hierbij wordt de hele gemeente uitgenodigd. Op deze avond wordt meestal een lezing gehouden door een predikant, echter dit jaar door een evangelist. Voor deze avond is het dan ook een bijbels thema. Op de slotavond  van de verenigingen (afsluiting van het seizoen) in april vragen we vaak een stichting of vereniging om een lezing te houden. Op deze avonden verzorgen de mannen- en vrouwenverenigingen ook een bijdrage.

 

Op deze wijze proberen we de hele gemeente te betrekken bij het verenigingsseizoen en zijn we dankbaar voor de betrokkenheid die er zowel bij de jongeren als de ouderen mag zijn. Aansluitend aan de startavond van de verenigingen zullen de verschillende verenigingen weer beginnen met bijeen te komen.

 

Leeuwarden
Kom je ook??? Op hét festival van jouw kerk om met elkaar het nieuwe seizoen te starten. ‘All inclusive’, iedereen hoort erbij! Op de zaterdag ben je van harte welkom op het terrein van het Comenius College Mariënburg in Leeuwarden vanaf 15.00 uur. Er is voor iedereen wat te doen, voor jong en oud van 0 – 100 jaar.  Wat dacht je van Bubble voetbal of een stormbaan? Natuurlijk vindt ook de enige echte wedstrijd tussen de kerkenraad en de jeugdvereniging plaats. Of voor wie het wat rustiger aan wil doen: op ons festivalterrein is er ook gelegenheid voor een high tea, wat lekkers bij de Hap en Tap of een leuk gesprek met een van jouw broers en zussen over wat jou bezighoudt. Voor de kinderen zijn er de Echte Koningsspelen, kortom van alles te doen.
Aansluitend is er een heerlijke maaltijd en als toetje een Bingo van de Vendagroep met fantastische prijzen!! ’s Avonds is er een 30-seconds toernooi met live muziek met bandje.

De zondag is er zowel voor als na de kerkdienst samenzijn, koffie, thee, fris en traditioneel een heerlijk stukje taart. Aansluitend een lunch, waarbij iedereen wat voor elkaar meeneemt. Na de lunch sluiten we ons samenzijn af met een sing-in. We hopen elkaar allemaal te ontmoeten, elkaar te zien en elkaar te spreken dit weekend, jij bent er toch ook bij?
Het thema voor de kerkdienst is: ‘Wat hou ik van uw huis’.

 

 


Commentaar

 • Op weg naar de GS 2024-06-15 10:09:55

  Als dit kerkblad verschenen is, is het bijna zover dat de Generale Synode bijeen komt in...

 • Genoeg is genoeg! 2024-06-02 12:35:18

  Na een verjaardag waarbij de hele familie gezellig langs is gekomen en iedereen gezellig is en...

 • Pinksteren 2024-05-17 18:03:28

  In dit nummer van het Kerkblad wordt speciaal ingegaan op Pinksteren. De uitstorting van de...

 • Wereldverbeteraars 2024-05-03 13:31:31

  Wereldverbeteraars Met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ (2019), heeft Rutger Bregman zijn...