Namens de roepende kerk van Zwolle verzorgde ds. Van Dalen de opening. Vanuit Romeinen 14 komt de kernvraag op ons af, of wij voor Christus willen leven en sterven. We moeten streven naar vrede en opbouw door ons samen te richten op het Koninkrijk van God.

Na benoeming van het moderamen werd de agenda onder de bezielende leiding van preses ds. Oosterbroek behandeld.

Vanwege het plotseling overlijden van quaestor broeder H. Kats konden de financiën niet besproken en gecontroleerd worden. Alle afgevaardigden werden opgeroepen na te denken over een geschikte opvolger van br. Kats.

Het preekconsent van broeder R. Setz kon worden uitgebreid van het ressort van classis Hoogeveen naar het ressort van de Particuliere Synode van het Noorden (art.3.3 KO).

Tijdens bespreking van het rapport van de commissie Geschiloplossing werd ter opvolging van het advies van de GS besloten deze commissie op te heffen en in voorkomende gevallen te verwijzen naar de Interkerkelijke Commissie Geschiloplossing.

Uit een schrijven van de kerk van Rijnsburg, roepende kerk van de Generale Synode, bleek dat het binnenkort nodig is om een Generale Synode bijeen te roepen. Omdat inmiddels twee Particuliere Synodes het voorstel van Rijnsburg steunen, is er voldoende steun voor het bijeenroepen van een Generale Synode. De vergadering koos als primi-afgevaardigden de predikanten: Aalderink, Van Keulen, Oosterbroek, Polinder, Van Slooten, Van der Wekken. Als primi-ouderlingen de broeders Bijzet, Kalter, Koning, Sok, Ram en Raven. Als primus-diaken: broeder Altena.

Vanwege enkele zaken en appelschriften werden commissies ingesteld voor onderzoek en rapportage. De vergadering werd provisorisch gesloten.  

We zien terug op een goede vergadering.

Ds. Aalderink, scriba 

 

 


Commentaar

  • Zingen in de eredienst (2) 2024-07-25 18:25:50

    Vorig jaar schreef ik over het zingen van psalmen en liederen in de eredienst. Iemand sprak me...

  • Verslavingen 2024-07-12 17:57:04

    Ruim een op de vijftien jongeren gokt weleens online, zo blijkt uit een onderzoek van het...

  • All Nations 2024-06-28 17:42:30

    Vorige week was ik met een groep studenten van de Theologische Universiteit Apeldoorn bij All...

  • Op weg naar de GS 2024-06-15 10:09:55

    Als dit kerkblad verschenen is, is het bijna zover dat de Generale Synode bijeen komt in...