Volgende week is het Pasen. In ieder geval 2 dagen vrij van school. Heerlijk! Veel mensen hebben dan grootse plannen: op vakantie, eieren zoeken, gezellig met familie om tafel of noten schieten. Er is dus van alles te doen. En ook op school heb je het vast wel over Pasen gehad. In de gang en in de klas hangen vast paastakken en misschien krijg je wel een chocolade paashaas als cadeau op witte donderdag. Vast en zeker hebben jullie het ook over de echte betekenis van Pasen. Met Pasen gedenken wij dat de Here Jezus voor onze verkeerde dingen is gestorven en weer is opgestaan. Maar wees eerlijk: hoe vaak denk je daar nog aan? Pasen is toch gewoon een feest? Je hoopt dat het mooi weer wordt, maar verder doet het je niet zoveel.

Nardusolie

In de bijbel vindt je een vrouw die de Here Jezus liefheeft. Maria heet ze. Als de Here Jezus en de discipelen aan tafel zitten, pakt Maria haar kruikje Nardusolie. Nardusolie was een parfum dat uit de bergen van India werd geimporteerd. Daarom was het heel duur. Maria gebruikte zoveel dat ze haar hele jaarloon besteedde aan het flesje. Dat deed men nooit. Nardusolie, daar was je erg voorzichtig mee. Af en toe gebruikten mensen een heel klein druppeltje. Maar eigenlijk was het helemaal niet bestemd voor de gewone mensen. Met nardusolie werden koningen gezalfd, gekroond als het ware. Maar Maria gebruikt het voor de Here Jezus. Hij is haar alles waard, zelfs haar hele jaarloon!

Blij, verrast? Nee geschokt!

En de discipelen die erbij zitten? Zijn ze blij? Zijn ze diep verwonderd? Nee. Judas, de man die over het geld gaat bij de discipelen, vindt het een grote verkwisting. Dat geld had beter aan de armen gegeven kunnen worden. En… is dat ook geen goed antwoord? Arme mensen, daar moet je toch voor zorgen? Daar is de Here Jezus het toch zeker mee eens? Ja, de Here Jezus is er zeker mee eens, maar  Hij zegt: de armen zijn er altijd, Mij heb je niet altijd.

Welke waarde hecht jij aan de Here Jezus?

Welke boodschap zit er in dit verhaal? De Here Jezus is er nu ook. Hoeveel is Hij je waard? Is Hij je geld waard, is Hij je tijd waard? Besteed je tijd aan de Here Jezus, of gebruik je liever al je eigen geld en tijd voor jezelf? De Here Jezus gaf wel alles voor jou: Zijn hele leven. Veel mensen vinden het maar heel gewoon worden: De Here Jezus, tja. Die is toch al lang geleden gestorven? Dat is toch gewoon zo? Toch moedigt dit verhaal aan dat het lijden en sterven van de Here Jezus niet maar als ‘gewoon’ te zien. Hij is de machtige Verlosser. Hij wil je altijd helpen. Iemand die zo voor je klaarstaat, dat is zo bijzonder. Wat  ga jij terug doen? Wil jij ook bij de Here Jezus horen, of haal je je schouders op? Hopelijk kies je het eerste, kies voor het geluk!


Commentaar

  • Wereldverbeteraars 2024-05-03 13:31:31

    Wereldverbeteraars Met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ (2019), heeft Rutger Bregman zijn...

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...