Eten op de plank, dank zij de Voedselbank, maar hoe doen ze dat?
Dankzij de inzet van meer dan tien vrijwilligers worden zo’n 160 gezinnen in de regio Delfzijl wekelijks van een voedselpakket voorzien. Hieronder volgt een korte impressie van de werkzaamheden die hiervoor nodig zijn. Daarnaast wordt aangegeven wat u kunt doen.
Vrijdagmorgen 9.45 uur
In een lange rij staan ze al te wachten. De eerste groep bestaat uit zo’n tachtig personen. Mannen, vrouwen, jong, ouder. Allemaal hebben ze één ding gemeen, ze komen aan het eind van de maand geld te kort. En niet voor de vakantie of de nieuwe tv, nee, het gaat om de basisbehoeften van ieder. Brood, beleg, wasmiddel, luiers, aardappelen, shampoo en ga zo maar door. Zaken waar we bij de voedselbank een stukje verlichting in kunnen brengen. Ze hebben trouwens nog iets gemeen. Allemaal hebben ze een lege big shopper bij zich. Het typeert hun situatie en onze opdracht.